spot_img
19.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăCulturaO nouă premieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“

  O nouă premieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“

  Spectacolul „Omul cel bun din Seciuan“ de Bertolt Brechtva va fi prezentat în avanpremieră vineri, de la ora 18.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, iar sâmbătă, de la ora 18.00, va fi premiera acestei piese.

  Regizorul piesei este Cristian Ioan, iar scenografia îi aparține Mariei Dore și Mariei Pană.
  Distribuția piesei este una numeroasă: Andreea Chirițescu/Ana Negrescu, Mihai Rădulea, Marian Negrescu, Valeriu Bâzu, Vlad Fiu, Adrian Șerban, Sorin Giurca, Rodica Gugu Negrescu, Simona Urs, Cornelia Diaconu, Pompiliu Ciochia, Cosmin Brehuță, Mădălina Ciobănuc, Vlad Rădulea, Tedi Popescu, Monica Sfetcu, Radu Constantin Tudosie, Oana Marinescu, Adelina Puzdrea, Georgiana Enache, Dan Dobroiu, Cristinel Dobran, Luminița Șorop, George Drăghescu și Timotei Cercelaru.

  „Este o șansă pentru toată lumea“

  „Bertolt Brecht, autorul piesei ‘Omul cel bun din Seciuan’ este cel mai jucat autor dramatic din lume, chiar mai des întâlnit pe scenele teatrelor din lume decât Shakespeare.
  În piesa noastră, este vorba despre povestea unei prostituate cu suflet mare care primește un dar de la trei zei pe care îi găzduiește fără să știe cine sunt. Zeii îi dăruiesc lui Shen De bani pentru a-și deschide o prăvălie și îi dau o povață ‘să fii bună, dar să trăiești și tu’.
  Shen De începe o nouă călătorie a vieții sale, în care vrea să ajute pe toată lumea, în care se îndrăgostește, în care învață, suferă, plânge, se macină.
  Fata își cheltuie toate resursele și toată energia pentru a respecta porunca zeilor dar, obosind, se vede nevoită să-și inventeze un alter ego pentru a supraviețui lumii în care trăiește. În naivitatea ei, Shen De crede că poate schimba lumea. Până la final va afla că nu poate”, a relatat regizorul Cristian Ioan.
  Actorii pregătesc spectacolul de la începutul lunii noiembrie.

  „Piesa este o capodoperă și cred că este o șansă pentru toată lumea deoarece ne pune în fața unui dificil text, dar de o frumusețe absolut nemaiîntâlnită. Trupa teatrului din Târgu Jiu este foarte disponibilă din punct de vedere actoricesc, ceea ce este mare lucru. Orașul Târgu Jiu are o trupă de teatru redutabilă“, a mai precizat regizorul Cristian Ioan.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: