spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăCulturaPoetul Spiridon Popescu propus pentru titlul de „Cetățean de Onoare“ al municipiului...

  Poetul Spiridon Popescu propus pentru titlul de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Târgu Jiu

  Spiridon Popescu, unul dintre cei mai valoroși poeți români în viață, este propus pentru conferirea titlului de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Târgu Jiu. Acesta a fost sărbătorit duminica trecut la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, la împlinirea vârstei de 70 de ani.

  Mai multe personalități din lumea artistică și culturală au transmis mesaje. Unul dintre aceștia a fost criticul literar Alex Ștefănescu, care a precizat că oferirea acestei distincții este o dovadă de apreciere față de cultură: „Starea sănătății nu îmi permite să fiu prezent alături de d-voastră. Spiridon Popescu este unul dintre puținii poeți de azi pe care-i citesc din plăcere, nu din obligație profesională. Nu există astăzi la noi un poet mai inventiv decât Spiridon Popescu. Când citim începutul unui poem de-al său, nu putem să prevedem cum se va încheia. Finalul este mereu neașteptat, dând un sens nou, emoționant, întregii construcții de cuvinte. (…) Un oraș care-i conferă titlul de Cetățean de Onoare dă dovadă de bun gust și de responsabilitate față de cultura română. Mă bucur că unui scriitor de valoare i se recunoaște valoarea“.

  Iani Gârbaciu, organizatorul evenimentului dedicat poetului Spiridon Popescu, a anunțat că inițiativa decernării titlului de „Cetățean de Onoare“ a ajuns la Primăria Târgu Jiu: „Inițiativa care a ajuns la Primăria Târgu Jiu este ca anul acesta, la împlinirea vârstei de 70 de ani, poetul Spiridon Popescu să primească titlul de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Târgu Jiu“.

  Peste 120 de prieteni au fost prezenți în sala teatrului

  Au mai transmis mesaje renumiții actori Florin Piersic și Horațiu Mălăele.

  De asemenea, folkiștii Dan Vană și Ovidiu Mihăilescu au venit special pentru a-l felicita pe Spiridon Popescu și pentru a cânta câteva dintre piesele pe versurile sale.

  Peste 120 de prieteni au fost prezenți în sala teatrului din Târgu Jiu. Spiridon Popescu a primit mai multe distincții din partea Consiliului Județean Gorj, Primăriei Târgu Jiu, Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Bibliotecii Județene și a altor instituții de cultură.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!