spot_img
8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăCulturaPremiul Academiei Române pentru arte plastice, acordat unui artist târgujian

  Premiul Academiei Române pentru arte plastice, acordat unui artist târgujian

  Premiul Academiei Române pentru arte plastice ”Ion Andreescu”, pentru anul 2020, i-a fost conferit artistului vizual Mihai Țopescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Târgu  Jiu. Premiul a fost acordat într-un cadru festiv organizat în Aula Academiei Române.

  „Premiul Academiei Române ”Ion Andreescu” se acordă  pentru contribuții esențiale la dezvoltarea, prestigiul și vizibilitatea culturii și artei vizuale românești, în țară și în afara ei. Mihai Țopescu primește această înaltă distincție pentru următoarele evenimente/proiecte expoziționale realizate în anul 2020: Proiectul „Manifest pentru natură” (Expoziţiile Arte Laguna – Veneţia; Salonul Naţional de sticlă – Galeriile „Simeza“; Salonul Naţional de Artă – Galeria Senat; Bienalele Internaţionale de Artă Contemporană – Buzău, Bârlad).

  Mihai Țopescu este unul dintre cei mai importanți și  vizibili artiști români din scena artistică vizuală a spațiului cultural  românesc și internațional, opera sa circulând în toată lumea, fiind apreciată și premiată de instituții de cultură și artă, muzee, fundații, în concursuri, bienale și trienale de arte vizuale naționale și internaționale“, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: