spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăCulturaStagiunea teatrală începe la Târgu Jiu cu un spectacol stradal

  Stagiunea teatrală începe la Târgu Jiu cu un spectacol stradal

  Spectacolul stradal „Toboșarul“ va deschide stagiunea 2022-2023 a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“. Evenimentul va fi prezentat în premieră la amfiteatrul din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Spectacolul va avea o durată de aproximativ două ore, iar intrarea va fi liberă.

  „Ne bucurăm că putem deschide această stagiune cu un spectacol pentru toate vârstele. Dacă până acum am obișnuit publicul ca în prima parte a lunii septembrie să începem stagiunea cu un spectacol pentru copii, acum începem cu un spectacol valabil pentru toate vârstele. Vă așteptăm cu mic, cu mare, joi, 15 septembrie, «La groapă», de la ora 19.00, unde va avea loc spectacolul «Toboșarul», care este inspirat după un text clasic al lui Petre Ispirescu, transformat de către colegul nostru Radu Bota, care semnează și regia acestui spectacol, alături de Mălina Andrei, la partea de scenografie și mișcarea scenică, și mulți alți creatori“, a spus Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Spectacol pregătit pentru programul „Târgu Jiu, capitală a Tineretului“

  Cosmin Brehuță a mai precizat că spectacolul a fost pregătit special pentru manifestările dedicate programului „Târgu Jiu, capitală a Tineretului“: „Vor fi enorm de multe elemente vizuale, cum nu s-au mai făcut la noi în teatru. Spectacolul a fost gândit special pentru «Târgu Jiu, capitală a tineretului», ca un eveniment stradal care să fie dedicat genului specific aerului liber. S-a muncit foarte mult pe partea de producție, butaforie, scenografie. Lucrăm din luna martie a acestui an la acest eveniment, deoarece am abordat un gen de teatru altfel, aș putea spune teatru total. Cred că rămăsese singura zonă care nu a fost explorată și am învățat tainele teatrului stradal de la oameni care au experiență în acest domeniu și aici mă refer la Valentin Mihalache, actor la teatrul «Masca».

  Spectacolul va avea loc sâmbătă și duminică. „Acest spectacol va beneficia și de o adaptare pentru sală și ne vom putea bucura de el pe tot parcursul întregii stagiuni“, a mai precizat Cosmin Brehuță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: