spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăCultura„Ultimul gram de suflet", la Muzeul Național „Constantin Brâncuși"

  „Ultimul gram de suflet”, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

  Muzeul Național „Constantin Brâncuși” organizează vineri, 22 septembrie, de la ora 17.00, vernisajul expoziției „Ultimul gram de suflet”, expoziție de grafică – in memoriam – Aurelian Iulius Șuță (ȘAI).

  Curatorul expoziției organizată în amintirea lui ȘAI este artistul Florin Preda Dochinoiu. Totodată, va fi lansat volumul „Poeme desenate” semnat de scriitorul Alex Gregora, cartea fiind ilustrată cu lucrări semnate ȘAI.

  Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor și în parteneriat cu Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.

  Aurelian Iulius Șuță ȘAI (1965 – 2020), licențiat în Arte Vizuale al Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte Vizuale și Design a fost membru al Uniunii Artiștilor Plasticii, Filiala Craiova și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj. A avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, îndeosebi în zona graficii satirice. Artist prolific, implicat cultural și civic în viața cetății, Aurelian Șuță ȘAI a desfășurat o susținută carieră artistică, excelând în genul caricaturii ca formă de artă sub toate aspectele ei, realizând numeroase proiecte personale, fiind recunoscut ca un important creator al artelor vizuale, fiindu-i acordate premii și distincții în domeniul artistic. A fost un artist apreciat de colegii de breaslă, iubit și admirat de concetățeni, dar și de publicul pe care l-a captivat în numeroasele expoziții de grup sau personale din țară și din afara ei. Ultima expoziție personală a avut loc la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” în data de 13 Octombrie 2020, unde a încântat publicul cu creația sa și căldura personală inconfundabilă!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: