spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicAglomerație de pensionari la CEO

  Aglomerație de pensionari la CEO

  Un sindicalist susține că sunt sute de pensionari încadrați la Complexul Energetic Oltenia. Este afirmația unuia dintre sindicaliștii din cadrul companiei energetice, Vasile Tivig. Pensionari au fost aduși în principal la sucursalele electrocentrale, precum și la subunitățile miniere.

  Deficitul cel mai mare de specialiști s-a creat la termocentrale, prin pensionări, în baza Legii 197. Cum nu au mai fost pregătiți specialiști din interiorul colosului energetic, nu a avut cine să le ia locul celor care au plecat prin pensionare.

  „În ultimele luni a fost o frenezie a angajărilor de pensionari la Complexul Energetic Oltenia. Nu are nimeni nimic cu aceștia, dar se creează o stare de tensiune în rândul salariaților care nu sunt pensionari. Adică, în rândul celor care nu au decât un singur venit. Este normal să vadă că au colegi pensionari care câștigă dublu și fac aceeași activitate. Categoric, ar fi trebuit ca Resursele Umane să fi avut o strategie de promovare de specialiști din pepiniera proprie. Adică să stea tinerii pe lângă specialiștii mai bătrâni și să învețe ce au de făcut. Să aduci pensionari nu este de viitor pentru această companiei. Mesajul este că nu se mai gândește nimeni la viitorul pe termen scurt măcar. Sunt sute de pensionari încadrați în prezent la Complexul Energetic Oltenia. Unii poate sunt și bolnavi, dar trag de ei pentru un venit în plus. Sunt și care nu prea trag.”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist la Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: