spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicAngajații CEO revin joi în stradă la Târgu Jiu, Motru și Craiova

  Angajații CEO revin joi în stradă la Târgu Jiu, Motru și Craiova

  Angajații Complexului Energetic Oltenia revin joi în stradă la Târgu Jiu, Motru și Craiova. În fiecare dintre cele trei localități vor fi prezenți la proteste 100 de salariați din cadrul subunităților miniere. La Craiova, în fața primăriei se vor afla energeticieni de la termocentralele Ișalnița și Craiova 2. Protestele vor avea loc de la 16,00 la 18,00, iar la Motru vor începe la 17,00. Vor fi prezenți angajați de la cele două cariere miniere din zonă

  Principala revendicare a muncitorilor este legată de modul de aplicare a Legii 197 care introduce condiții speciale de muncă la companiile energetice din țară. Între acestea se află și Complexul Energetic Oltenia. În ciuda faptului că s-a lucrat cu zeci de specialiști și parlamentari, legea nu este aplicabilă în forma actuală, cel puțin aceasta este opinia caselor de pensii care nu au dat undă verde vreunui dosar. Prin urmare, toate cererile au fost respinse de comisiile de pensionare în baza vechii legi și nu a fost luată în calcul Legea 197, având în vedere că aceasta nu se poate aplica retroactiv.

  În momentul de față, este nevoie de o precizare expresă cu privire la aplicarea retroactivă a actului normativ respectiv. Modificarea se poate face printr-o altă lege sau prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență. Legea trebuie trecută prin Parlament, iar acesta este un demers de durată. O Ordonanță ar fi adoptată foarte repede, însă ar fi nevoie de instalarea unui Guvern legitim la Palatul Victoria, abilitat să adopte astfel de acte. Prin urmare, cele patru federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia au decis să continue protestele, până când vor avea câștig de cauză. Date fiind restricțiile din pandemia de coronavirus, la proteste nu vor putea fi prezente mai mult de 100 de persoane. Se va păstra distanțarea și este obligatorie purtarea măștii de protecție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: