spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicBuget pentru mentenanța benzilor transportoare de la CEO

  Buget pentru mentenanța benzilor transportoare de la CEO

  Complexul Energetic Oltenia a alocat fonduri pentru activitățile de mentenanță de la carierele miniere. Vor fi achiziționate materiale pentru vulcanizarea la cald a covoarelor din cauciuc.

  Benzile transportoare folosite în subunitățile CEO sunt supuse uzurii excesive. Prin urmare, este nevoie de reparații periodice. Vor fi achiziționați adezivi în valoare de aproape 4 milioane de lei.

  „Materialele de vulcanizat la cald se utilizează la îmbinarea benzilor transportoare ce stau la baza sistemelor de transport a materialelor excavate. Pentru a se realiza lungimile de covor din cauciuc care să acopere în întregime un transportor cu bandă (ramura superioară + ramura inferioară + rezerva de vulcanizare de pe staţia de întindere) se execută îmbinări cap la cap, între mai multe tronsoane de covor de cauciuc, prin vulcanizare la cald, utilizându-se materiale anume elaborate, care au la bază amestecuri de cauciuc nevulcanizate.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Circuitele de benzi sunt folosite pentru transportul cărbunelui de la carierele miniere la depozite sau pentru transportul sterilului. Benzi transportoare sunt și la depozitele de la grupurile energetice din cadrul termocentralelor. Principalul furnizor de benzi transportoare al Complexului Energetic Oltenia este Artego. Sunt, însă, perioade în care se preferă vulcanizarea și reparațiile pentru a mai reduce din costuri. Acestea vor fi și mai mult diminuate, având în vedere că, de la 1 ianuarie 2026, carierele miniere vor intra în rezervă de capacitate. Prin urmare, se va modifica și programul de funcționare a utilajelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!