spot_img
26.7 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicTermocentrală oprită la CEO

  Termocentrală oprită la CEO

  Complexul Energetic Oltenia a oprit la finalul săptămânii trecute un grup pe lignit. Este vorba de un bloc energetic de 300 de MW de la Termocentrala de la Ișalnița. Era singurul în funcțiune. S-a decis oprirea temporară a termocentralei respective pentru anumite verificări și a fost pornit un grup energetic la Termocentrala de la Turceni.

  În momentul de față, la Complexul Energetic Oltenia sunt în funcțiune 5 grupuri energetice. Sunt două la Termocentrala de la Rovinari, două la Turceni și unul la Sucursala Electrocentrale de la Craiova. Livrările au scăzut și ele la o medie de 800 – 900 de MW. Sunt așadar în funcțiune grupurile energetice numerele 4 și 6 de la Termocentrala de la Rovinari, grupurile energetice numerele 4 și 5 la Sucursala Electrocentrale de la Turceni și blocul energetic numărul 1 la Sucursala Electrocentrale de la Craiova.

  Reducerea activității temporare la nivelul Complexului Energetic Oltenia și chiar scoaterea din funcțiune a unui grup energetic de la o termocentrală s-a produs pe fondul reducerii drastice a consumului de energie electrică. Este vorba de o medie de 5.000 de MWh. Chiar și în condițiile acestea, grupurile pe bază de cărbune sunt în momentul de față pe locul secund în clasamentul producătorilor, cu un procent de 20% din total. Pe primul loc se află în continuare Hidroelectrica, având aproape 40% din producția națională de curent electric.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!