Protestele sindicaliștilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia în Piața Prefecturii din Târgu Jiu se vor relua în ultima săptămână a lunii mai.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia de la Rovinari, a spus că legea privind pensionarea minerilor și energeticienilor la vârsta de 52 de ani nu are efectul așteptat, deoarece niciun salariat de la CEO nu s-a pensionat în baza acestei legi: „Ne gândeam să le reluăm mai devreme, dar au fost evenimentele ocazionate de Zilele Municipiului. Nu vom înceta să ne luptăm. Le promit colegilor mei că nu voi înceta să mă lupt pentru recunoașterea acestui drept, pentru că este o mare nedreptate pe care ne-a făcut-o și continuă să ne-o facă Guvernul României. Dacă nu am luicra în aceste condiții cu factori de risc, am înțelege situația această, dar minerii și energeticieni chiar muncesc în condiții grele, care în urma a zeci de ani de activitate îi îmbolnăvește foarte grav“.

Mulți dintre salariații de la CEO ascund că sunt bolnavi

Liderul de sindicat de la CEO susține că mulți dintre salariații care au probleme de sănătate ascund această situație, pentru a nu-și pierde drepturile salariale: „Toate aceste afecțiuni nu sunt înregistrate toate, deoarece angajații le ascund pentru a merge bolnavi la muncă pentru a duce o pâine acasă. Aceasta este legislația în România. Dacă la controlul periodic un salariat este găsit inapt, din punct de vedere legislativ, angajatorul este obligat să-i schimbe locul de muncă, astfel încât i se reduc sporurile“.

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni continuați protestele ptr ca autoritățile guvernamentale pun bariere politice de tot felul.Casa Nationala de Pensii prin directorul ei subordonat politic a mai inventat ceva:adeverinta ptr asimilare.O prostie nejustificata cu scopul de ai pune pe oameni pe drumuri și sa mai amâne aplicarea legii 74.După ce oamenii au dus și adeverinta, alta inventie:softul,aplicația nu functiornează. MiNCIUNA.Pai sa le calculezece pe suport de hârtie și apoi când vor avea aplicatia sa le transfere în sistemul informatic.Ce?pensiile din totdeauna sau făcut pe calculator?La lupta domnu Tomescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.