spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 14, 2024
Altele
  AcasăEconomicFNM, noi întâlniri cu avocații pentru pensionările din CEO

  FNM, noi întâlniri cu avocații pentru pensionările din CEO

  Federația Națională a Muncii (FNM) organizează vineri, de la ora 14:00, la Târgu Jiu (la restaurantul Bulevard), o nouă întâlnire cu cabinetele de avocatură privind Legile 74 și 197, precum și pe recalcularea pensiilor. Minerii, energeticienii și foștii salariați din unitățile prestatoare sunt chemați să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare, carte de identitate și, eventual, adeverințe cu câștigurile obținute.

  De asemenea, este așteptată prezența expropriaților din zonă (titulari sau moștenitori de drept) care nu au fost despăgubiți pentru terenurile afectate de minerit și termocentrale. Cei interesați sunt rugați să aducă și actele sau adeverințele de proprietate. Relații și amănunte se pot obține între orele 8:00 – 20:00, la numărul de telefon 0728.39.65.72.

  Reprezentanții sindicali din Federația Națională a Muncii s-au întâlnit, în ultimele două luni, cu sute de angajați și persionari din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Unii au primit consultanță cu privire la pașii de urmat după primirea deciziilor de pensionare, iar alții au discutat cu avocații pe tema despăgubirilor pe care ar fi trebuit să le primească în urma exproprierilor din sectorul minier.

  În ultimele trei luni, peste o mie de angajați din Complexul Energetic Oltenia au ieșit la pensie, în baza Legii 197 din 2021. Nu toți sunt mulțumiți de cuantumul pensiei calculate de către inspectorii de la Casa de Pensii Gorj. De asemenea, sunt depuse peste 6.000 de cereri de recalculare a pensiilor. Cea mai mare parte a acestora au fost respinse, fiind luată în calcul doar scăderea vârstei de pensionare cu 13 ani și nu acordarea bonusurilor pentru condițiile speciale de muncă. Prin urmare, sunt sute de pensionari care au nevoie de avocați, să conteste în instanță deciziile primite de la Casa Județeană de Pensii Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!