Un grup de lucru va fi înființat la nivelul Guvernului României, care va întocmi un plan de decarbonizare la nivelul întregii țări.
„În deschiderea discuțiilor pe care le-am avut în urmă cu patru săptămâni cu Comisia Europeană, reprezentantul Ministerului Energiei, secretarul de stat, a spus că există o intenție la nivelul Guvernului de constituire a unui grup care să înceapă să lucreze la un plan de decarbonizare a României“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO la o emisiune de la Gorj Tv.
„Este nevoie de capacitățile Complexului Energetic Oltenia“
Daniel Burlan a mai precizat că România a devenit o țară care depinde de energia importată, situație care este îngrijorătoare: „De la un exportator net de energie electrică, cum era România până în anul 2018, am ajuns importator net, și asta a spus-o Transelectrica, într-un răspuns dat Comisiei Europene, în care se menționa că la momentul în care există nevoie pentru acoperirea unei solicitări mai mari de energie în România există pericolul ca aceeași nevoie să existe în țările vecine, iar în acel moment, țările vecine să își asigure necesarul pentru ele, iar România va rămâne fără sursă de producție de energie. Transelectrica a arătat, prin studiile înaintate, că este nevoie de capacitățile Complexului Energetic Oltenia“.
80% din personal urmează să fie restructurat din ieșire la pensie
Daniel Burlan a vorbit și de modalitatea de restructurare a personalului, dacă Planul de restructurare va fi aprobat: „Acel plan de restructurare avea un impact minimal pe resursa umană, adică mizam pe personalul care urma să se pensioneze și un foarte mic număr de persoane care urma să fie restructurat ca urmare a închiderii unor capacități. Un plan de restructurare conține și acest lucru, de închidere de capacități.
80% din personal urmează să fie restructurat din ieșire la pensie din personalul care urma să părăsească unitatea“.