spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăSocialBustul lui Tudor Vladimirescu, dezvelit la Polovragi, de Ziua Olteniei

  Bustul lui Tudor Vladimirescu, dezvelit la Polovragi, de Ziua Olteniei

  Bustul revoluționarului Tudor Vladimirescu va fi dezvelit duminică, 21 martie, când se sărbătorește Ziua Olteniei, în localitatea Polovragi, în fața sediului Primăriei.

  Marele Pandur a fost prezent în 1821 la Polovragi, fortificând mănăstirea pentru a putea fi folosită ca bază de operațiuni militare. Bustul este realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi.

  „Inițiatorul acestui proiect a propus ca data de desfășurare a evenimentului ziua de 21 martie, zi în care, prin care Legea 65/2017, a fost declarată oficial Ziua Olteniei. În expunerea de motive s-a specificat că data a fost aleasă pentru a omagia personalitatea lui Tudor Vladimirescu, cel care, la 21 martie 1821, intra în București, coborând Podul Calicilor, ținând în mâine o pâine mare – semn al păcii și belșugului“, se arată într-un comunicat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj.

  Lucrare realizată în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”

  Lucrarea este realizată în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”, un omagiu adus marelui sculptor. „Are ca obiectiv realizarea, cu sprijinul unor artiști plastici din țară și din afara ei, a unor spații artistice distincte care să mărească vizibilitatea unora dintre localitățile reprezentative ale Gorjului. Astfel, până acum, s-au realizat și amplasat creații sculpturale la Peștișani (Primărie, Obște), Săcelu (lângă baza de tratament), Rovinari (Sala de sport), Motru (Primărie), Țicleni (Casa de cultură), Bâlteni (Liceul Tehnologic) și Țânțăreni (Centrul Cultural)“, se mai arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: