spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăEconomicManu Tomescu: Când închidem un grup energetic renunțăm la 1600 de locuri...

  Manu Tomescu: Când închidem un grup energetic renunțăm la 1600 de locuri de muncă

  Vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, Manu Tomescu, atrage atenția asupra impactului major, în economia locală, pe care îl vor avea deciziile de închidere treptată a grupurilor energetice, pe bază de cărbune, din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

  Potrivit lui Manu Tomescu, în momentul de față un grup energetic de la CEO este deservit, în total, de 1600 de lucrători. Prin închiderea unui singur grup energetic vor fi în pericol locurile de muncă respective.

  „Avem circa 500 de angajați la un grup energetic. Sunt o mie la carierele miniere care îl deservesc și 100 la ELCFU, serviciile de transport. Deci sunt 1600 de locuri de muncă, în realitate, care sunt puse sub semnul întrebării. În mod normal aceste locuri de muncă nu ar trebui să se piardă din economia locală, ci ar trebui să se vină cu altceva în loc”, a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat la termocentrala de la Rovinari.

  Complexul Energetic Oltenia are un calendar stabilit de închidere sau trecere în conservare sau rezervă tehnică a unora din grupurile energetice. De exemplu, grupurile 3 de la Rovinari și 7 de la Turceni vor fi închise sau trecute în conservare din luna octombrie a acestui an. De asemenea, grupul 7 de la termocentrala Ișalnița va intra în rezervă tehnică de la 1 ianuarie 2024, fără să se știe exact ce vor face lucrătorii, în perioada în care grupurile energetice nu vor funcționa.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: