spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicPauză de la negocierile de la CEO până săptămâna viitoare

  Pauză de la negocierile de la CEO până săptămâna viitoare

  Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia au intrat într-o perioadă de pauză de câteva zile. Potrivit sindicatelor, următoare ședință va avea loc abia la începutul săptămânii viitoare. Este vorba de ziua de luni, 14 martie. Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au lăsat pentru ultimele zile ale negocierilor creșterea salariilor. În fapt, data de 14 martie a fost cea stabilită pentru finalizarea discuțiilor privind noul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

  Nu a fost posibil acest lucru, pentru că părțile implicate în procesul de negociere nu au ajuns la o înțelegere cu privire la procentul de creștere a salariilor. De asemenea, nu este reglementată nici modalitatea prin care vor putea fi acordate majorări de salarii la Complexul Energetic Oltenia. Legislația interzice în momentul acesta creșteri de lefuri la companiile de stat care înregistrează pierderi. Prin urmare, teoretic cel puțin, în situația respectivă se regăsește și Complexul Energetic Oltenia. În urmă cu 3 ani au fost găsite soluții pentru acordarea unui adaos salarial.

  Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia trebuie să ajungă la o înțelegere cu privire la majorarea salariilor și finalizarea Contractului Colectiv de Muncă, înainte de finalul acestei luni. Actualul Contract Colectiv de Muncă expiră pe 1 aprilie. Așadar, este obligatoriu ca înainte de finalul lunii martie Contractul Colectiv de Muncă negociat și semnat să fie depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în vederea înregistrării, astfel încât să poată produce și efecte. Până în momentul de față, au fost stabilite o serie de drepturi, precum: cota de combustibil, voucherele de vacanță sau primele de peste an.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: