spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrețul la energie electrică bate record după record, în lipsa plafonării prețului

  Prețul la energie electrică bate record după record, în lipsa plafonării prețului

  Prețul la energie electrică continuă să crească și să bată record după record. Astfel, mâine seară este înregistrat cel mai mai mare preț orar din toate timpurile, de peste 1.200 de lei/MWh. Este cel mai mare preț spot înregistrat vreodată pe piața de la București, conform site-ului e-nergia.ro.

  „În toate intervalele orare dintre 17.00 și 21.00 prețul spot al zilei de mâine este de peste 1.000 de lei/MWh potrivit datelor operatorului comercial OPCOM, iar în intervalul orar 21.00 prețul a fost de 1.101 lei/mWh.

  Sunt niveluri maxime istorice, precedentul record fiind pentru energia cu livrare în 12 august, la ora 21.00, atunci când s-a tranzacționat la prețul de 1.053 de lei/MWh“, mai arată e-energia.ro.

  Preț mai mare la energie electrică în Româna ață de Bulgaria sau Polonia

  Prețul mediu al energiei electrice este de 150 de euro/Megawat, mult mai mare față de țara vecină Bulgaria, 118 euro, Polonia, 107 euro, dar mai mic decât în Ungaria, 165 de euro, Italia sau Elveția.

  „Exceptând intervalul orar 19.00, în toate orele în care, mâine, prețul spot este de peste 1.000 de lei/MWh România importă energie din rețeaua ungară, dar la un nivel destul de redus: 118 MWh în intervalul orar 21.00, cel cu recordul orar de preț de la noi“, mai arată e-energia.ro.

  CEO a vândut energie electrică cu 830 lei MGW

  Complexul Energetic Oltenia a reușit să vândă vineri pe piața centralizată de contracte bilaterale cinci pachete de energie electrică, cu livrare tip bandă în primul trimestru din anul 2022. CEO a obținut, din nou, un preț foarte bun. Energia a fost cumpărată, în totalitate, de Enel, prin cele două firme de furnizare, Enel Energie și Enel Energie Muntenia, care a oferit prețuri de până la 830 de lei pentru energia scoasă la vânzare de CE Oltenia cu 600 de lei/MWh.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: