spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Ce se va întâmpla la CEO, după închiderea celor două grupuri...

  Sindicalist: Ce se va întâmpla la CEO, după închiderea celor două grupuri energetice? 

  Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia susține că nimeni nu știe ce se va întâmpla cu producătorul de energie, după închiderea grupurilor de la Rovinari și Turceni. Vasile Tivig, membru de sindicat în Complexul Energetic Oltenia și salariat al companiei, a declarat că societatea își reduce treptat din capacitățile de producție și nimeni nu are vreo reacție cu privire la ce se va întâmpla cu grupurile, personalul sau cu producția și cu vânzările de energie.

  Complexul Energetic Oltenia va avea de mâine mai puțin cu două grupuri energetice. Administrația companiei va renunța la producția de energie electrică la grupul energetic numărul 3 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, respectiv de la grupul energetic numărul 7, de la Sucursala Electrocentrale Turceni. De altfel, grupul energetic numărul 3 de la Rovinari a fost oprit de acum o săptămână, ca urmare a unei posibile avarii. Prin urmare, va rămâne în continuare închis, de la 1 iunie. Renunțarea la cele două grupuri energetice este prevăzută în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.„Nu știm ce se va întâmpla la CEO, după închiderea celor două grupuri energetice. Ar fi bună o mai mare transparență, să vedem ce se întâmplă cu acele grupuri. Vor fi tăiate și duse la fier vechi? Vor fi luate piese de pe ele pentru celelalte grupuri? Ar fi necesară și o discuție legată de personalul care mai prestează la termocentrale. Mai este o întrebare legată și de carierele miniere care deservesc grupurile energetice care se închid. Totuși, suntem 11.000 de oameni. Nu închidem o tarabă cu pufuleți”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist din Complexul Energetic Oltenia.

  Planul de restructurare al CEO prevede că, din 2026, toate grupurile energetice ale CEO, rămase în funcțiune până atunci, vor intra în rezervă tehnică, alături de carierele miniere. Este vorba de două grupuri energetice la Rovinari și unul la Turceni, precum și patru cariere miniere de extragere a cărbunelui de pe raza județului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!