spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn sindicalist cere să fie audiat în dosarul morților de la Jilț...

  Un sindicalist cere să fie audiat în dosarul morților de la Jilț Sud

  Vicepreşedintele Federaţiei Muncii, Constantin CreţanUn lider sindical din Complexul Energetic Oltenia cere public să fie audiat de către polițiști și procurori. Potrivit lui Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, sunt informații importante care trebuie să fie comunicate anchetatorilor care cercetează accidentul mortal de muncă de la Cariera Jilț Sud.

  Constantin Crețan a declarat că este vorba de proiectul la podul peste care ar fi trebuit să treacă vehiculul de marfă care transporta muncitori. Ar exista diferențe majore față de proiect și podul construit. Ar fi vorba de anumite elemente de siguranță ale obiectivului.

  Crețan a declarat că a obținut proiectul și că dorește să le ofere informații procurorilor care să ajute la bunul mers al anchetei și la stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs accidentul mortal de muncă.

  „Am lucrat zeci de ani în sectorul minier. Știu cum a fost munca în carierele miniere și cum s-a ajuns acum să se lucreze. Sunt probleme cu acel pod peste care trebuia să treacă mașina cu muncitori. Sunt proiecte folosite în toate carierele. Trebuie văzut dacă podul a fost realizat cum trebuie și dacă respecta condițiile de siguranță. Mașina ar fi trebuit cumva să rămână pe pod și să nu cadă, dacă podul era cum trebuie. Eu am și proiectul podului și îl pot prezenta anchetatorilor. Aștept să fiu chemat la audieri. Mă prezint fără probleme, să avem toate informațiile necesare pentru aflarea adevărului legat de acest accident în care au murit trei oameni. Să fie vizați toți cei responsabili”, a declarat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii și fost angajat al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: