spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEditorialRomânii nu vor muri de virus, vor muri de ... panică

  Românii nu vor muri de virus, vor muri de … panică

  Isterie generală. Asta s-a declanșat odată cu anunțul președintelui prin care decreta stare de urgență. De ce isterie?? Pentru că toată lumea s-a gândit că ori se vor închide magazinele, ori că nu vor mai putea ieși din casă și vor muri de foame și de sete.

  Măi oameni buni, în primul rând nu se vor închide magazinele iar în al doilea rând virusul nu plutește așa în aer și odată ce ai ieșit din casă te-ai și contaminat.

  Bine că românii sunt și ușor influențați de știrile și de isteria pe care au creat-o televiziunile. Era o duduie ieri la tv care ne prezenta într-o notă atât de subră că președintele a decretat stare de urgență că-mi venea să ies pe ușă să dau și eu năvală să-mi cumpăr 10 kile de făină și alte 10 de fasole. Băi frate nu mai avea aer, mă panicase și pe mine…am schimbat programul.

  La noi nu virusul e problema, la noi e problemă ca nu sunt alimente domne, că vom muri de foame.

  Povestea ieri o precupeață din Piața Mică, după ce a triplet prețul la lămâi și roșii, iar la mere l-a dublat (”că așa sunt peste tot”), că se vor închide magazinele. Radio șanț, cum spuneam.

  Și uite așa se duce vorba din gură în gură și ajungem să murim de inimă în casă, cu frigiderele pline și fără niciun virus.

  Ți se face piele de găină când vezi lumea la cozi interminabile, cu coșurile pline, mai că-ți vine și ție să pui mâna pe orice și să pui în coș. Unde mai pui că din cauza acestei isterii alimentare îmi tot vine să mănânc, cred că ce ceva psihologic. Creierul nostru procesează această informație, nu mai este mâncare și îmi tot trimite semnale: mănâncă, mănâncă… și am mâncat …. :)

  În Gorj sunt 2 cazuri confirmate.

  Sunt absolut necesare măsurile de prevenție și răspândire a coronavirusului și deja autoritățile le-au luat. Este foarte bine că instituțiile și-au restrâns activitatea și școlile s-au închis. Dar trebuie să ne continuăm viața în limite normale.

  Starea de urgență nu înseamnă ca va veni armata peste noi și vor sta cu pușca la ușă. Avem nevoie ca granițele să fie închise și să primim ajutor de la restul statelor membre UE.

  Românii noștri plecați în țări străine sunt huliți, înjurați sau chiar bătuți. Mulți s-au întors și s-au autoizolat, alții au mințit ca să poată ajunge în țară. Disperarea naște monștrii.

  Angajații de la stat nu cred că vor avea probleme cu încasarea salariilor dar ce ne facem cu angajații de la privat. Firmele care nu vor avea activitate și nu vor produce nu-și vor putea plătii angajații. Urmează închiderea firmelor și creșterea șomajului.

  Se vor umple de bani firmele de dezinfecție, producătorii și vânzătorii de dezinfectanți, farmaciile și magazinele alimentare.

  Deocamdată Gorjul nu este în pericol pentru că nu avem decât două persoane contaminate dar Dumnezeu știe ce va urma.

  Important este să nu ne panicăm dar să rămânem vigilenți, informați și pregătiți.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: