spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEducatieAtelier de iconărit pentru copii, la muzeu

  Atelier de iconărit pentru copii, la muzeu

  Pentru că vineri a fost sărbătoarea de Sfânta Maria, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a pregătit un atelier de icoană pe lemn, pentru copiii care au participat.     

  Cum unii dintre copiii care s-au înscris la activități, în această săptămână, erau destul de mici, iar pictura de icoană nu este deloc ușoară, le-au fost puse la dispoziție markere cu vopsea acrilică. Pentru cei prezenți a fost ceva nou, întrucât nu au mai lucrat cu asemenea ustensile, fiind o tehnică specială, dar au recunoscut că markere le-au ușurat foarte mult misiunea. Ei au avut de realizat o icoană ce reprezintă pe Fecioara Maria având în brațe pe Pruncul Iisus.

  Micuții s-au bucurat și de vizitarea unei expoziții temporare de artă, inaugurată cu câteva zile în urmă, „Memory Carmen Sylva”. Este o expoziție de grup a mai multor artiste din întreaga țară, dedicată Reginei Elisabeta a  României, care a folosit acest pseudonim artistic.

  Activitățile fac parte din Programul de Educație Muzeală al Consiliului Județean Gorj, pus în practică de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile viitoare pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: