spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAmenzi și dosare penale întocmite de polițiști și jandarmi pentru cei care...

  Amenzi și dosare penale întocmite de polițiști și jandarmi pentru cei care nu au respectat măsurile de limitare a infecțiilor cu COVID-19

  Jandarmii şi poliţiştii gorjeni au aplicat amenzi de peste 32.000 de lei şi au întocmit două dosare penale persoanelor care nu au respectat măsurile de limitare a infecţiilor cu coronavirus.

  „Efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, în urma neregulilor constatate, au aplicat sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 30.700 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

  De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea răspândirii bolilor (art. 352 din Codul Penal)“, se arată într-un comunicat de presă.

  Totodată, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 120.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare.

  Procurorii fac cercetări

  Unul dintre dosarele pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“ a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu: „Este vorba de o femeie, care nu trebuia să se afle în izolare la domiciliu, dar a fost găsită în altă localitate. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a fost înregistrat dosarul nr.1010/P/2020, în care se efectuează cercetări faţă de B. G.V., pentru infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prev. de art.352 alin.1 Cod penal. S-a reţinut că în data de 19.03.2020, B. G.V. nu a respectat măsurile de autoizolare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, în sensul că nu a fost găsită la domiciliu declarat Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, fiind identificată pe raza localităţii Scoarţa, din judeţul Gorj“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: