spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAtenție la drum! Sfaturi pentru șoferi

  Atenție la drum! Sfaturi pentru șoferi

  Traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață densă pe mai multe drumuri din județul Gorj. Pentru a evita neplăcerile în trafic polițiștii gorjeni vin cu mai multe recomandări, pentru prevenirea evenimentelor rutiere

  “Ceața impune, din partea celor aflați la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanți la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o asigurare temeinică. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

  Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceață densă, trebuie folosite şi luminile de ceață.

  Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceață este depășirea. Cei ce depășesc pot fi surprinși de apariția bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcțiune doar luminile de poziție”, transmite IPJ Gorj.

  Pietonii, bicicliștii şi căruțașii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili în trafic.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: