spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCentrele de carantină din Târgu Jiu, păzite de polițiști locali

  Centrele de carantină din Târgu Jiu, păzite de polițiști locali

  Poliția Locală Târgu Jiu a intrat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne în perioada stării de urgență. Astfel, polițiștii locali asigură acum paza celor două centre de carantină de pe raza municipiului Târgu Jiu, unul dintre acestea aflându-se în incinta Stadionului Municipal Târgu Jiu, fiind vorba de un hotel de patru stele nou-nouț. „Vor fi supravegheate 24 de ore din 24, unde se află 105 persoane. Sunt persoane care au ajuns în România din zone «roșii» sau «galbene». De asemenea, polițiștii locali vor asigura paza la două puncte de acces în instituții publice. Nu au fost probleme și nici nu vor fi, pentru că sunt supravegheați 24 de ore din 24“, a spus Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

  La Târgu Jiu se află în carantină persoane și din alte zone ale țării. „Nu sunt persoane bolnave. Trebuie să stea în carantină pentru că au venit din zonele respective și să nu reprezintă un pericol pentru cei din jurul lor“, a precizat directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

  Controale la agenții economici

  Polițiștii locali au început verificări în piețe și magazine cu privire la respectarea modului în care sunt depozitate produsele. „S-a început o acțiune cu Direcția Sanitar-Veterinară în piețe. Comercianților li s-a recomandat să acopere marfa care nu este ambalată cu folie, să nu permită cumpărătorilor să atingă produsele, să păstreze distanța, să nu expună produsele pe jos. Se controlează și magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand. Colegii mei din cadrul Biroului Comercial, Mediu și Disciplina în Construcții au informat comercianții atât scris cât și verbal cu privire la minimum de reguli ce trebuie respectate pentru preveni răspândirea acestui virus. Cetățenii și agenții economici trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte informările venite de la Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății sau Afacerilor Interne, care reprezintă surse de informare oficiale. Sunt oferite și pliante în timpul acestor verificări“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: