spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
marți, decembrie 5, 2023
Altele
  AcasăEvenimentSute de gorjeni au fost amendați pentru că au ieșit din casă...

  Sute de gorjeni au fost amendați pentru că au ieșit din casă nejustificat

  Peste 200 de gorjeni au fost amendaţi, miercuri, de către jandarmi şi poliţişti pentru că au ieşit din case în mod nejustificat, fără să respecte prevederile Ordinului Militar.

  Au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 140.350 de lei, pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr.3/2020, privind condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor.

  „Poliţiştii şi jandarmii desfăşoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, recomandăm cetăţenilor judeţului Gorj să evite deplasările, dacă nu au un motiv bine întemeiat.  De asemenea, reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declaraţiei pus la dispoziţie. Modelul de declaraţie poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, DSP Gorj, precum şi de pe site-urile celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu“, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

  În această dimineaţă, la nivelul judeţului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 3.046 de persoane şi 243 de persoane în carantină.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: