spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăCulturaCercetarea insectelor și iconăritul, noi teme ale atelierelor de la muzeu

  Cercetarea insectelor și iconăritul, noi teme ale atelierelor de la muzeu

  Cercetarea insectelor și iconăritul au fost noile teme ale atelierelor ce au avut loc, vineri, la Muzeul de Artă din Târgu Jiu. Participanții au învățat lucruri noi, și-au testat emoțiile și talentul, s-au jucat și au vizionat lucrări de patrimoniu din expoziția permanentă.

  Cele două teme, la fel de incitante, au strâns în terasa răcoroasă a muzeului atât copii și adulți care au mai participat la atelierele de educație muzeală organizate până acum, cât și noi participanți, cu toții declarându-se încântați de activitățile propuse.

  Cei care au venit la atelierul „Din viața insectelor” au aflat secretele stupului de albine, au avut posibilitatea să vadă insecte din întreaga lume, din colecția Dianei Calistru Bornăgel, care i-a și învățat să prindă insecte cu un dispozitiv special și să le privească prin lupă sau la miscroscop. Atelierul s-a încheiat cu pictură pe figurine de ipsos în formă de insecte, pe care participanții le-au luat acasă, pentru a le transforma în magneți de frigider, care să le amintească de această frumoasă experiență.

  La fel de interesant a fost și atelierul de iconărit, cu atât mai mult cu cât participanții nu au mai făcut asta niciodată. Organizatorii au fost impresionați de faptul că fiecare dintre cei prezenți au știut și au fost de acord să spună câte o rugăciune, după care au intrat în tainele iconăritului, îndrumați de mentorii atelierului. Fiecare își va duce iconița la biserică, să o sfințească preotul, după care o va pune la loc de cinste, acasă, pe peretele de la Răsărit, sau o va oferi în dar unei persoane dragi.

  Aceste activități se desfășoară în fiecare vineri, pe două grupe, cu teme diferite și fac parte din Programul de Educație Muzeală, numit, în această perioadă, VACANȚĂ LA MUZEU. Acesta vine mereu cu alte provocări, activitățile fiind stabilite, deja, până la sfârșitul lunii august. Programul poate fi consultat la sediul muzeului, precum și pe pagina oficială de Facebook a instituției, iar organizatorii pregătesc, deja, programul lunii septembrie, ce va fi afișat în curând.

  Înscrierile se fac la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, în limita locurilor disponibile.

  Prețul unui bilet este de 10 lei/atelier, toate materialele necesare fiind puse la dispoziție de organizatori.

  Biletele pot fi cumpărate:

  Luni-vineri: 7.30 – 16.30

  Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30

  Relații suplimentare: 0766.314.582

  Copiii sub 9 ani pot participa însoțiți de un adult, atelierele fiind, astfel, deschise pentru orice vârstă.

  Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: