spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCu domiciliul în Mureș, practică cerșetorie în Târgu Jiu

  Cu domiciliul în Mureș, practică cerșetorie în Târgu Jiu

  Polițiștii locali au depistat, astăzi, o persoană care exercita acte de cerșetorie pe strada 30 Decembrie din municipiul Târgu Jiu, fiind însoțită de o minoră.
  Femeia are domiciliul în județul Mureș, dar locuiește în municipiul Petroșani și a recunoscut că a venit la Târgu Jiu, împreună cu fetița în vârstă de 9 ani, pentru a câștiga bani, apelând la mila publicului.
  „Persoanele au fost conduse la sediul Poliției Locale Târgu Jiu, acolo unde s-a deplasat, de îndată, și o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, pentru demararea unei anchete sociale și pentru a dispune măsurile legale în acest sens, în scopul protejării minorului împotriva oricăror forme de exploatare.
  Persoana în cauză a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, fiindu-i aduse la cunoștință, totodată, prevederile art. 215 din Noul Cod Penal, potrivit căruia „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează ÎN MOD REPETAT la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, au transmis oficialii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: