spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSabin Cornoiu conduce delegația Salvamont România la Conferința europeana a salvatorilor pe...

  Sabin Cornoiu conduce delegația Salvamont România la Conferința europeana a salvatorilor pe pârtiile de schi

  În stațiunea montană Ponte di Legno Tonale din Italia, se va reuni, astăzi, delegația Salvamont România ce va reprezenta țara noastră la Conferința europeana a salvatorilor pe pârtiile de schi.

  Delegația este condusa de către președintele Salvamont Romania, Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj și este formată din 28 salvatori montani din Argeș, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Poiana Brașov, Zărnești alături de Ciprian Zamfirescu, Manager de Inovare și Transformare Digitală la Vodafone, partenerul de tehnologie al Salvamont Romania.

  „Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de țări membre și membri asociați din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.
  Conferința se va desfășura în perioada 14-17 aprilie și reprezintă o buna oportunitate pentru salvamontiștii români de a face schimb de experiență cu alți salvatori montani, cu alte asociații naționale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.
  Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegația României va prezenta un material realizat de Sabin Cornoiu privind analiza ocupațională a profesiei de salvator montan, soluțiile de salvare montană bazate pe drone, lansate recent în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.
  Pentru a optimiza la maxim această deplasare, conducerea Salvamont Romania a pregătit membrilor delegației o serie de activități pre și post conferință , constând în acțiuni de pregătire cu echipe de salvare montană din Italia, vizite în baze de salvare montană din această țară, ture și ascensiuni în Dolomiți și vizite la unitățile de producție și testare ale unor importanți producători de echipament de salvare montană din Italia și Austria.
  De asemenea, cu ocazia acestui eveniment, producătorul italian Blossom va prezenta schiurile Salvamont Romania, schiuri concepute special pentru utilizarea de către salvamontiștii romani, cu grafica individualizata specifică Salvamont atât ca design cât și funcționalitate“, se arată într-un comunicat.
  România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări, pentru cadrul legislativ foarte bun și cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activității de salvare montană și pentru soluția de desfășurare a activității în structură mixtă (angajați și voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum și ca prima țară din Uniunea Europeană care a reușit reglementarea aceste profesii.
  Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR , F.I.P.S. – Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internațională a salvatorilor cu drone. Astfel, salvamontiștii români se bucură de o poziție foarte bună în rândul țărilor cu activitate de salvare montană și reușesc să mențină întotdeauna aceasta activitate „la înălțime „.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Felicitari echipei Salvamont Romania pentru tot ceea ce face pentru a aduce numele tarii noastre pe plan international! Ne bucuram ca reprezentati Romania cu cinste la Conferinta europeana a salvatorilor pe partiile de schi si va urez mult succes!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: