spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 29, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesGorjeanul Cuzin Toma, invitat special la Washington

  Gorjeanul Cuzin Toma, invitat special la Washington

  Toma Cuzin americaActorul Cuzin Toma a fost invitatul special al celei de a doua săptămâni a Festivalului de Film Românesc din Washington, cu ocazia proiecțiilor filmelor ”Aferim!”, de Radu Jude și ”Comoara”, de Corneliu Porumboiu. Filmele au putut fi vizionate la AFI Silver Theatre and Cultural Center și National Gallery of Art. După proiecțiile filmelor, Cuzin Toma a participat la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu public.

  Festivalul de Film Românesc intitulat ”Reinventing Realism ? New Cinema from Romania”, care se desfășoară în perioada 13 mai — 14 iunie 2017, prezintă 15 filme, deținătoare a 121 de premii internaționale. Organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu prestigioasele instituții culturale americane National Gallery of Art și American Film Institute și cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, festivalul de film românesc este primul de acest gen din capitala americană, după mulți ani, conform unui comunicat de presă difuzat luni de ambasadă. Actorul Cuzin Toma a fost invitatul special al celei de a doua săptămâni a Festivalului de Film Românesc din Washington, D.C. – “Reinventing Realism — New Cinema from Romania”, cu ocazia proiecțiilor filmelor “Aferim!”, de Radu Jude și “Comoara”, de Corneliu Porumboiu. Filmele au putut fi vizionate la AFI Silver Theatre and Cultural Center și National Gallery of Art. După proiecțiile filmelor, Cuzin Toma a participat la sesiuni de răspunsuri și întrebări cu public.

  Invitați speciali ai festivalului au fost până acum regizorul Corneliu Porumboiu (filmele Comoara, Polițist, adjectiv și Când se lasă seara peste București sau Metabolism), actorul Toma Cuzin (filmele Aferim! și Comoara) și actrița Andreea Vasile (filmul Fixeur). În următoarea perioadă, la festival vor participa Gheorghe Visu (filmul Câini) și Anamaria Marinca (filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: