spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesRata şomajului, în creştere! Peste 11.000 de persoane nu au un loc...

  Rata şomajului, în creştere! Peste 11.000 de persoane nu au un loc de muncă

  someriLipsa locurilor de muncă precum şi disponibilizările din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt motivele pentru care rata şomajului la nivelului judeţului Gorj este din nou în creştere. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, rata şomajului a atins un procent de 8,24 %, fiind mai mare faţă de luna martie. Din cei peste 11.000 de şomeri, în jur de 3000 primesc lunar indemnizaţie de şomaj, restul fiind neindemnizaţi.

  În luna aprilie au fost înregistraţi peste 11.000 de şomeri. Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, a precizat că a fost înregistrată o creştere faţă de luna martie, când rata şomajului a fost de 8,19%. Potrivit lui Romeo Chiriac, din acest an, şomerii beneficiază de o primă de activare de 500 de lei. „Avem 11.339 de şomeri, din care 4831 sunt femei. Numărul şomerilor indemnizaţi – 3131, numărul şomerilor neindemnizaţi – 8208. Rata şomaşului corespunzătoare acestui număr de şomeri este de 8,24 %. Este o rată cu un trend uşor crescător faţă de cea raportată la sfârşitul lunii martie, atunci când aveam 8,19% şi un număr de şomeri de 11.276. Deşi pare uşor nefiresc acest trend al ratei, nu este. Este destul de firesc ţinând de modificările şi completările la Legea 76/2002, au fost introduse acele prime de activare prin care şomerii neindemnizaţi care se încadrează cu contract de muncă pe perioadă mai mare de trei luni, beneficiază de primă de activare de 500 de lei. De aceea au început să existe mai mulţi în baza noastră de date pentru ca ulterior, când se vor angaja, să poată beneficia de această primă”, a precizat directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

  Peste 30 de prime de angajare

  Acesta a mai declarat că până în prezent au fost întocmite documentaţiile pentru acordarea a 37 de prime de activare pentru şomeri. Chiriac apreciază că în lunile următoare şomajul va fi în continuare într-o uşoară creştere. Motivul este reprezentat de faptul că peste 2.000 de absolvenţi de liceu şi de studii superioare sunt aşteptaţi să îşi depună dosarele pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj. La sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj vor fi prezenţi şi cei 1.000 de disponibilizaţi colectiv de la Complexul Energetic Oltenia. „Să nu uităm că urmează să se înscrie în baza noastră de date şi absolvenţii plus că vor intra în baza de date şi persoanele concediate colectiv de la Complexul Energetic Oltenia”, a mai precizat Romeo Chiriac.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: