spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalCCR amână decizia privind cumulul pensiei cu salariul

  CCR amână decizia privind cumulul pensiei cu salariul

  Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, marți, discuțiile pe sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) privind legea referitoare la cumulul pensiei cu salariul.

  Această lege a stârnit controverse și a fost atacată pe mai multe fronturi, atât din punct de vedere extrinsec, legat de caracterul său eterogen și nesocotirea principiului unicității reglementării, cât și din punct de vedere intrinsec, cu referire la încălcarea unor prevederi constituționale.

  În primul rând, ÎCCJ a sesizat CCR cu privire la acest act normativ, susținând că acesta încalcă principiul legalității și caracterul obligatoriu al deciziilor Curții Constituționale. De asemenea, s-a invocat încălcarea unor prevederi constituționale referitoare la ordinea de sesizare a celor două Camere ale Parlamentului.

  În ceea ce privește aspectul intrinsec, s-a constatat că legea încalcă principiile securității raporturilor juridice, clarității și previzibilității reglementării, precum și statul de drept, toate fiind aspecte fundamentale în constituția României.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: