spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăNationalCum să cumpărați cel mai bun televizor de la acest brand arhicunoscut

  Cum să cumpărați cel mai bun televizor de la acest brand arhicunoscut

  Linia anuală a Sony pentru 2022 a sosit și este plină de televizoare LCD și OLED 4K, 8K de ultimă generație, completate de designuri remarcabile, discrete și tehnologii interesante.

  CES (Consumer Electronics Show), care are loc în ianuarie în Las Vegas, este locul unde Sony dezvăluie noile televizoare high-end – de obicei, televizoarele sale emblematice OLED și LCD, atât în rezoluție 4K, cât și 8K. Totuși, lansează și o mulțime de modele mai ieftine, de obicei în primăvară.

  În această secțiune, analizăm diferitele game care alcătuiesc gama TV Sony și ne uităm la tehnologia din ele, pentru a vă ajuta să alegeți un televizor cu caracteristicile pe care le doriți.

  Sony a publicat mai multe informații decât mărcile sale rivale la începutul anului 2022, așa că avem deja o bună imagine de ansamblu a majorității gamelor pe care le vom vedea în anul următor. Ne vom aștepta să le vedem pe rafturile magazinelor și disponibile pentru a le cumpăra online.

  TV Sony A95K din seria Master QD-OLED

  QD-OLED este o gură de aer proaspăt. Înseamnă quantum dot organic light emitting diode (diode organice de emisie de lumină cu puncte cuantice), ceea ce înseamnă, în esență, că Sony a înghesuit biți pe care îi vedem în mod normal la un televizor retroiluminat într-un televizor fără retroiluminare.

  OLED-urile sunt cunoscute pentru punctele lor forte – și anume un control excelent al mișcării, un contrast superior și un negru perfect. Dar există și puncte slabe. Televizoarele retroiluminate tind să fie mai luminoase, deoarece există un strat literal de becuri în spatele stratului de producție de culoare al ecranului, iar punctele cuantice sunt cunoscute pentru că produc culori vibrante.

  Producătorii au încercat diverse modalități de a îmbunătăți culorile la televizoarele OLED fără retroiluminare, cum ar fi adăugarea unor straturi suplimentare de producere a culorilor – în special unul alb, care ajută la îmbunătățirea imaginilor HDR (high-dynamic range). Problema cu toate aceste filtre este că ele afectează luminozitatea.

  Pentru a ocoli acest aspect, A95K folosește un singur strat de puncte cuantice în loc de mai multe straturi de culoare diferite. Trecerea luminii prin mai puține straturi ar trebui să însemne că A95K-urile păstrează mai multă luminozitate și culori mai vibrante.

  Sony consideră că această tehnologie ar putea crește luminozitatea OLED cu până la 200%. Este o idee fascinantă și ar putea face ca OLED-urile Sony să fie cele mai bune din 2022.

  Televizoarele OLED Sony A90K din seria Master

  Nu există puncte cuantice aici, dar există totuși un motiv de entuziasm în ceea ce privește cealaltă gamă Master Series de la Sony: dimensiunile.

  Ambele modele A90K sunt mici pentru standardele Sony. Este pentru prima dată când Sony a realizat un OLED atât de mic. Așadar, cei care nu au spațiul sau dorința de a avea un televizor mare au în sfârșit o opțiune OLED high-end (sau două) din care să aleagă.

  Procesorul Bravia XR, care a debutat pe OLED-ul Sony 2021, alimentează gama și în acest an. Acesta folosește inteligența cognitivă pentru a înțelege mai bine modul în care ne uităm cu toții la televizor și ajustează imaginea și sunetul în consecință.

  Televizoarele OLED Sony A80K

  Acestea vor fi OLED-urile Sony cu cel mai mic preț pentru 2022, dar folosesc în continuare procesorul Bravia XR pentru a le alimenta.

  De asemenea, dispun de Acoustic Surface Audio+, așa că ar trebui să simțiți cu adevărat de unde vine sunetul de pe ecran. Specificitatea mai mare ar trebui să facă ca sunetul să fie mai captivant.

  Televizoare mini LED Sony X95K

  Sony nu a terminat cu televizoarele cu iluminare din spate, dar face câteva schimbări. În general, cu cât aveți mai multe lumini în retroiluminare, cu atât mai bun va fi contrastul și cu atât mai mult va avea un TV Sony mai mult control asupra părților de pe ecran care sunt iluminate.

  Făcând LED-urile cât mai mici posibil, Sony va putea să înghesuie mai multe dintre ele. Televizoarele X95K folosesc același procesor XR ca și OLED-urile din seria Master. De asemenea, acestea încorporează XR Backlight Master Drive pentru a crea puncte de luminozitate mai mari și negre mai clare și mai întunecate.

  Televizoare LCD Sony X90K

  Modelele TV Sony X90K nu au mini LED-uri ca modelele X95K, dar, cu retroiluminarea full array așezată în spatele ecranului, ar trebui să aibă în continuare un control bun asupra luminozității și contrastului.

  Utilizează sistemul Acoustic Multi-Audio, care este un mod sofisticat de a spune că există câteva difuzoare în cadrul televizorului pentru a face ca sunetul să pară că provine din diferite puncte de pe ecran. În afară de Mini LED Z95K, acesta ar trebui să fie cel mai bun televizor retroiluminat de la Sony.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: