spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalDeca: Peste 15.000 de angajați au renunțat la grevă începând cu 1...

  Deca: Peste 15.000 de angajați au renunțat la grevă începând cu 1 iunie

  Ministrul Educației, Ligia Deca, a informat marți că de la adoptarea ordonanței privind majorările salariale în învățământ, peste 15.000 de angajați au renunțat la grevă. 

  Procentul celor care continuă să protesteze depășește 52%, dar într-o mie de unități niciun angajat nu mai este în grevă. Ministerul Educației anunță că, în urma întâlnirii cu elevi, părinți și sindicaliști, nu se consideră necesară modificarea datelor de desfășurare a probelor examenelor naționale. Datele centralizate referitoare la grevă indică faptul că majoritatea angajaților care au renunțat la protest se află în județul Vâlcea, iar 9% dintre salariații din București au renunțat la grevă începând cu 1 iunie. Ministrul Educației a mai precizat că o decizie privind examenele naționale ar putea fi luată vineri.

  ”Dacă ajungem la concluzia că nu există suficientă resursă umană pentru a organiza aceste examene vom anunţa care sunt măsurile pe care ministerul le ia în calcul. Avem deja nişte scenarii, dar nu aş dori să speculez. Dorinţa noastră, a tuturor, şi rugămintea noastră ar fi să putem să ţinem probele la datele anunţate pentru ca toţi elevii să poată să meargă mai departe pe parcursul pe care şi l-au ales”, a declarat Ligia Deca.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!