spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalRestricții de circulație pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

  Restricții de circulație pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare importantă pentru cetățenii români care călătoresc în Republica Bulgaria.

  În intervalul 3 – 5 octombrie, între orele 22:00 și 01:00, autoritățile bulgare vor efectua lucrări de reparații la rosturile de dilatare ale Podului Prieteniei Giurgiu – Ruse. Circulația rutieră pe pod va fi complet blocată în această perioadă.

  În afara acestor ore de restricție, circulația în zona de lucru se va desfășura pe o singură bandă, cu semnalizare corespunzătoare. Acest lucru poate cauza întârzieri semnificative la trecerea frontierei prin punctul de control comun Giurgiu-Ruse.

  Cetățenilor români li se recomandă să monitorizeze situația în zona punctului de frontieră Giurgiu-Ruse și să conducă cu precauție, respectând semnalizarea rutieră temporară. Se așteaptă formarea de coloane de vehicule, în special camioane.

  Turiștilor români li se sugerează să aibă suficiente provizii de combustibil, apă și alimente și să mențină mijloacele de comunicare în stare de funcționare. Companiilor de transport românești li se recomandă să planifice traseele cu atenție, având în vedere posibilele întârzieri la trecerea frontierei bulgare și să asigure resursele necesare pentru persoanele transportate.

  De asemenea, se recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional la granița româno-bulgară, cu programul și orarul specificat. Achiziționarea în avans a vinietei electronice și plata taxelor de drum tip TOLL sunt esențiale pentru evitarea problemelor. Autoritățile bulgare recomandă achiziționarea vinietei electronice online prin intermediul site-ului oficial www.bgtoll.bg.

  Mai multe informații pot fi obținute de la surse oficiale și prin intermediul aplicațiilor mobile. Cetățenii români care se confruntă cu situații de urgență pot apela la numărul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

  Ministerul Afacerilor Externe încurajează consultarea surselor oficiale și a aplicației „Călătorește în Siguranță” pentru informații și sfaturi de călătorie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: