spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalUrmează aceste sfaturi de expert pentru a decora cu stil camera copiilor...

  Urmează aceste sfaturi de expert pentru a decora cu stil camera copiilor tăi

  Pentru a proiecta un dormitor pentru copii magic, dar funcțional, cel mai important ingredient este planificarea. Nu vă lăsați copleșit de sentimente, altfel decorul va trebui schimbat în curând și, în plus, nu va fi practic pentru copilul dumneavoastră. Care sunt punctele cheie când alegi mobilă cameră copii? Iată mai jos câteva sfaturi pe care să le iei în considerare.

  O cameră foarte animată

  Aranjați diferitele zone de activitate astfel încât, de preferință, patul să fie cât mai departe de fereastră, în timp ce zonele de joacă și de studiu ar trebui să se bucure de o cantitate maximă de lumină. Apropo, este tentant să îi aglomerezi dormitorul cu prea multe lucruri, dar este mai bine să acționezi cu moderație și să lași să domnească regula „mai puțin înseamnă mai mult”, acest lucru va crea un sentiment de confort mai mare, deoarece este mai ușor să păstrezi camera ordonată. Nu uitați nici de depozitare atunci când alegeți mobilă cameră copii.

  Mobilă cameră copii convertibilă, o investiție bună

  Fără îndoială, ei cresc foarte repede (am putea spune chiar prea repede), așa că cum puteți evita să cheltuiți pe un pătuț și, în câțiva ani, pe un pat? Ei bine, alternativa este reprezentată de pătuțurile convertibile, capabile să vă însoțească copilul în mai multe etape ale vieții sale, pe măsură ce se transformă în pat. Versatilitatea în toate elementele este esențială pentru a evita cheltuirea unei sume mari de bani într-o perioadă scurtă de timp.

  Iluminarea corectă

  Dormitorul lor este teritoriul lor și, dacă există suficient spațiu în el, vor putea desfășura activități atât de diverse precum desenul, joaca, cititul, studiul sau cântatul la un instrument muzical. Cum se concepe proiectul de iluminat? În primul rând, și înainte de a recurge la electricitate, ar trebui să se folosească lumina naturală pentru a crea un spațiu foarte plăcut. În ceea ce privește iluminatul, acesta ar trebui să fie adecvat fiecărei situații: o lampă flexo pe birou, o lampă antiorbire pe marginea patului și un iluminat general corect, de exemplu, cu spoturi pe tavan.

  O invitație la relaxare

  Nu vom împărți dormitoarele în echipa roz (pentru fete) și echipa albastră (pentru băieți), dar vrem să vă avertizăm că dacă aceste două culori sunt atât de populare în dormitoarele copiilor este pentru că ele favorizează calmul. Cele mai potrivite culori care ar trebui să predomine în acest spațiu dedicat odihnei sunt cele neutre combinate cu tușe de culoare în albastru, verde și roz, care sunt foarte relaxante. În colțurile cele mai dinamice puteți opta pentru nuanțe mai puternice, cum ar fi galben sau roșu, care încurajează creativitatea. Pe de altă parte, mobila pentru camera de copii care nu este unghiulară, ci cu linii rotunjite, transmite emoții pozitive de siguranță și bunăstare.

  Textile și mobilier natural

  Pentru sănătatea lor, alegeți lenjerie de pat organică sau, cel puțin, cu o compoziție naturală din bumbac, in sau noul și foarte ecologicul bambus. Pentru covoare, covoarele din fibre sunt, de asemenea, perfecte, iar unele sunt atât de practice încât pot fi spălate la mașină. În ceea ce privește mobilă cameră copii, alegeți de preferință din lemn, rattan, bambus. Și fără tratamente care să închidă porii, cu cât mai natural, cu atât mai bine. O altă idee care nu dă niciodată greș este să încorporezi elemente din natură în decor.

  Dormitoare tematice?

  Transmiterea uneia dintre pasiunile copiilor tăi în dormitorul lor îi va face să se simtă ca într-un univers magic. Teme recurente sunt natura, spațiul, marea, fauna (în special cea din junglă) și circul. Cu toate acestea, experții în design interior recomandă ca tema să nu fie prea puternică în decor, astfel încât copilul să poată crește în cameră și să fie necesare doar câteva schimbări rapide și puțin costisitoare. Puteți să optați și pentru desene animate sau jocuri preferate ale copiilor, dar gusturile lor se vor schimba pe măsură ce aceștia cresc.

  (P)

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!