spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesGrupul 5 de la Termo Rovinari: noul măr al discordiei între PNL...

  Grupul 5 de la Termo Rovinari: noul măr al discordiei între PNL și PSD

  Apar noi atacuri între PNL și PSD, la Gorj. Liberalii îi atacă pe social-democrați, care s-au implicat pentru sprijinirea activității CE Oltenia. Ultima luptă mediatică a vizat deblocarea situației de la Grupul 5 din cadrul Termocentralei Rovinari.

  PSD Gorj a acționat, pe muchie de cuțit, pentru a salva Grupul 5 al Termocentralei Rovinari, care era pe cale să fie închis, din cauza unor situații trecute cu vederea, mai mult sau mai puțin intenționat.

  „La Gorj, PNL a transformat firescul în nefiresc. Ceea ce pentru PSD este normal să se întâmple atunci când un secretar de stat, împreună cu conducerea unei companii de talia Complexului Energetic Oltenia, cu susținerea tuturor celor interesați, rezolvă o problemă, pentru noua așa-zisa conducere a PNL, lupta pentru imagine este singura preocupare. Având în vedere atacurile încărcate de ură și frustrare lansate de anumiți reprezentanți ai PNL Gorj la adresa conducerii PSD, după anunțul privitor la deblocarea situației de la Grupul 5 din cadrul Termocentralei Rovinari, pentru o corectă informare a gorjenilor, facem următoarele precizări: Avizul de funcționare pentru Grupul 5 din cadrul Termocentralei Rovinari trebuia dat IMEDIAT, înainte de promulgarea legii. După promulgare, avizul nu mai putea fi obținut, iar asta înseamnă scoaterea sa din funcționare fără echivoc. Licența a fost obținută în ziua în care legea a fost trimisă spre promulgare. De ce această situație?! Pentru că ministrul PNL al Energiei, care a elaborat Ordonanța decarbonizării, a cerut DEZAFECTAREA IREVERSIBILĂ A GRUPURILOR PE CĂRBUNE (adică demolarea lor și plantarea de panseluțe, nepunând nicio altă capacitate în loc). Tot de la Ministerul PNL al Energiei s-a introdus un amendament conform căruia,” Se interzice punerea în funcțiune de noi capacități de producere a energiei electrice pe bază de lignit sau huilă, cu excepția capacităților pentru care s-au emis licențe/permise anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.”

  Primul care a sesizat acest aspect a fost secretarul de stat din Ministerul Energiei Constantin Ștefan, care a comunicat situația președintelui PSD Gorj, Mihai Weber. În timp util, domnul Mihai Weber a discutat cu conducerea ANRE și cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, respectiv cu președintele Directoratului, Daniel Burlan și Marius Negru, membru al Directoratului companiei. Conducerea ANRE a înțeles urgența acestui demers, iar a doua zi domnul Mihai Weber, împreună cu domnii Ionel Ilie și Marius Negru, reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, au fost prezenți la sediul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, unde s-a și depus documentația pentru emiterea licenței de funcționare pentru Grupul 5. Este esențial ca și anumiți domni de la PNL să înțeleagă faptul că poza este mai puțin importantă, comparativ cu ceea ce se face. Demagogia și populismul nu înlocuiesc munca”, a transmis PSD Gorj, printr-un comunicat de presă.

  Iordache, deranjat de anunțul lui Weber

  Scandalul s-a aprins în momentul în care Mihai Weber a anunțat pe pagina sa oficială această victorie, cu câteva zile în urmă. Senatorul Ion Iordache, singurul preocupat de imagine în poza alăturată, a făcut, la rândul său, o postare, în care acuza PSD că se laudă cu faptele PNL-iștilor.

  „Domnilor de la PSD, lăsați vorbitul fără rost și atacurile neloiale la adresa celor care chiar au un merit în salvarea Complexului Energetic Oltenia!
  La Tg-Jiu, Ministrul Energiei a spus ferm că nu se închide nicio centrală pe cărbune, dar social democrații insistă să-și asume merite, deși n-au mișcat un deget. ”
  Senatorul Iordache se străduiește să obțină o cât mai mare susținere de la centru, în vederea alegerilor din PNL Gorj care urmează și la care el vrea să participe, după ce plecase din partidul care l-a pus pe liste la alegerile parlamentare. De aceea, probabil, a simțit nevoia să-l aducă în discuție pe ministrul Energiei, pe care Weber l-a somat public să ceară renegocierea PNRR, care, în forma aprobată „prin meritul” fostei guvernări, presupune închiderea ireversibilă și într-un timp foarte scurt, a grupurilor energetice pe bază de cărbune.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: