spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăExterneNASA: Noi misiuni spațiale pe Uranus și pe Luna lui Saturn

  NASA: Noi misiuni spațiale pe Uranus și pe Luna lui Saturn

  NASA va cheltui 4 miliarde de dolari pentru noi misiuni emblematice către „Gigantul înghețat” Uranus și luna lui Saturn Enceladus.

  Cu alte cuvinte, NASA va trimite un satelit complet echipat către Uranus, cu o sondă atmosferică ce trebuie să se scufunde sub norii săi. Raportul spune că ar trebui să fie misiune amplă, cu cea mai mare prioritate pentru NASA, în următorul deceniu. Acest proiect are costul total de cel puțin 2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, timpul pentru pregatire este scurt. Conform poziției lui Jupiter, satelitul ar trebui să se lanseze în 2032, pentru a ajunge la Uranus în 2045. Planeta înghețată nu a fost vizitată, de când Voyager 2 a făcut un scurt zbor, în 1986. Este al doilea studiu, la rând, în care a fost recomandată o misiune spre Uranus. Cu toate acestea, ultima dată, planeta a fost a treia prioritate după roverul Perseverance, aflat deja pe Marte și Europa, care se află în pragul lansării. Acum, Uranus a devenit prioritate.

  Luna lui Saturn, cu un ocean înghețat și gheizere

  Raportul mai spune că Enceladus Orbilander ar trebui să fie a doua misiune de mare prioritate a NASA. Această misiune de a orbita și ateriza pe micuța lună activă a lui Saturn(care are un ocean sub o crustă de gheață) va investiga „gheizerele” care se revarsă în spațiu din crăpăturile de pe suprafața sa înghețată. S-ar putea lansa în 2038 și ar ajunge în 2050.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!