spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăNationalTrei județe au rămas fără apă pentru irigații

  Trei județe au rămas fără apă pentru irigații

  Foto: Petre Daea / Facebook

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că trei județe din sudul țării nu mai au apă pentru irigații. Acesta spune că, acolo unde s-a irigat, culturile sunt bune, iar întreruperea pompării apei, cauzată de scăderea nivelului Dunării, va fi transformată într-o oportunitate pentru lucrările necesare de reabilitare a sistemelor de irigații. 

  „Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga! (…) Apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, nu mai avem apă la prize. La Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă. În perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație este bună, culturile nu sunt afectate.

  Acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să ne realizăm programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România.
  Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, am convenit, la fața locului, să prioritizăm lucrările.
  Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție.
  Ministerul Agriculturii asigură finanțarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României.” a transmis ministrul Agriculturii, Petre Daea.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: