spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăPoliticDeputat de Gorj, îngrijorat de soarta PNRR

  Deputat de Gorj, îngrijorat de soarta PNRR

  Județul Gorj poate atrage fonduri importante din PNRR, sume ce pot fi folosite pentru  rezolvarea celor mai stringente probleme comunitare din județ: apă, canalizare și gunoi. Deputatul USR Radu Miruță este îngrijorat că Gorjul va rata și acest start.

  “9 miliarde de euro din PNRR vor intra in reforme si investitii gestionate de catre Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, in urma acordului de finantare semnat recent cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

  Pentru dezvoltarea  sistemelor de apa si canalizare vor fi alocati 1 miliard de euro. Pentru protectia biodiversitatii, inclusiv impaduriri vor intra 1,1 miliarde de euro. Pentru platforme de depozitare a deseurilor (inclusiv 15 platforme mari pentru zonele urbane) – 1,2 miliarde de euro. Alte cateva zeci de milioane de euro sunt disponibili pentru digitalizarea serviciilor din domeniul protectiei mediului, inclusiv modernizarea SUMAL.

  Pe toate aceste aliniamente: apă, deseuri, digitalizare judetul Gorj, municipiul Targu Jiu stau prost si foarte prost.

  Solicit Consiliului Judetean Gorj, Primariei Municipiului Targu Jiu sa spuna cetatenilor cum vor fi dânșii beneficiari, în comunitatile lor, ai acestor bani din PNRR.

  Ce faceti concret sa aduceti acesti bani in dezvoltarea judetului Gorj si a municipiului Targu Jiu??!”,sunt întrebările la care așteaptă răspuns deputatul USR, Radu Miruță.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: