spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăPoliticDupă sindicate, și primarii ies în stradă

  După sindicate, și primarii ies în stradă

  Respingerea tuturor amendamentelor aduse la Legea Bugetului a inflamat, din nou, spiritele. Cei din opoziție și nu numai amenință cu proteste în stradă după ce banii ar fi fost repartizați discreționar. Social-democrații au prezentat, într-o conferință de presă, o anexă la bugetul statului în care doar județele conduse de cei aflați la putere primesc bani petru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021.

  Social democrații vorbesc despre ieșiri în stradă ca urmare a aprobării Legii Bugetului. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că în teritoriu este o situație extrem de încordată după ce Guvernul a alocat bani doar unor anumite județe. “Acest guvern este orb și surd la nevoile oamenilor. Banii sunt alocați discreționar, doar către localitățile conduse de membrii ai coaliției austerității PNL-USR Plus-UDMR. Lucru acesta nu s-a întâmplat niciodată, printre județele care au primit 0 lei se află și Gorjul. Există nemulțumiri din partea aleșilor locali care vor să își ceară drepturile la București. Nu contează culoarea politică în județele cu 0 lei! Nu e normal că unele UAT-uri să primească bani mulți și altele deloc”, a transmis deputatul Mihai Weber.

  „Este o cifră care, efectiv, m-a socat. Banii prevăzuți în anexa 7.03, din cele 380 de miliarde de lei 95% au fost alocate la PNL, USR-UDMR și doar o singură comună PSD ,din această țară, a primit finanțare pentru un drum județean. Este o anexă generoasă care a alocat bani exclusiv pentru cei de la putere. Nu s-a întâmplat niciodată ca niciun amendament să nu treacă. Am ajuns ca noi, parlamentarii PSD, să propunem amendamente pentru primari PNL și USR ,și, inclusiv aceste amendamente au fost respinse. Am vrut să demonstrăm că noi suntem parlamentarii întregului județ. Este un precedent destul de grav pentru că e un joc periculos pentru democrație”, a transmis Claudiu Manta.

  Ce fac parlamentarii puterii??

  Liderul PSD Gorj susține că nu înțelege nici poziția parlamentarilor de Gorj, aflați la putere. Weber susține că au ieșit în spațiul public să se laude cu proiecte derulate de guvernul trecut, fără a ține cont de necesitățile actuale ale județului. ” În ceea ce privește județul Gorj sunt extrem de indignat. Toate amendamentele au fost respinse. Județul nostru se află pe un butoi de pulbere. Singura șansă pe care o are județul este aceea de a avea o rețea de drumuri moderne pentru a atrage investitori. Am tras mult ca drumul expres Craiova-Târgu Jiu să fie alocați banii necesari. Mă deranjează faptul că unii spun că au fost alocați bani pentru Gorj, dar vorbim despre banii acordați în urmă cu ani în urmă”, a mai afirmat deputatul PSD.

   “În cei doi ani de când sunt la guvernare, să spună ce investiții noi au adus pentru că toate cele prezentate sunt vechi, aduse de PSD. Era normal să aibă finanțare fiind vorba despre proiecte în derulare. Să ne spună, de când sunt la putere, ce investiție au adus în Gorj. O investiție mai mare sau mai mică”, a declarat senatorul PSD, Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: