spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesIordache și Virgil Popescu, trași de mânecă pentru situația CE Oltenia

  Iordache și Virgil Popescu, trași de mânecă pentru situația CE Oltenia

  Deputatul de Gorj Claudiu Manta critică poziția senatorului Ion Iordache, care și-a schimbat discursul, după ce a schimbat tabăra politică, trecând la PNL. Ajuns în echipa actualului Guvern, Iordache a uitat de memoriile înaintate Executivului, în urmă cu un an, despre care spunea, la vremea aceea, că sunt în favoarea CE Oltenia și a bătut palma cu ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu.

  Parlamentarul PSD de Gorj afirmă că PNL, în frunte cu ministrul Virgil Popescu și senatorul Ion Iordache, trebuie să explice oamenilor de ce se închid 2 grupuri de la termocentralele Turceni și Rovinari. Claudiu Manta critică poziția ministrului de resort de a refuza renegocierea PNRR-ului.

  „Nu a trecut nici un an de când domnul senator Ion Iordache, președinte al PNL Gorj, făcea memorii peste memorii pentru salvarea mineritului din Oltenia de la închidere. Iată că, acum, ajuns în aceeași barcă cu ministrul Virgil Popescu, pun la cale închiderea grupurilor 3 și 7 de la termocentralele Rovinari și Turceni.

  Conform unui articol din ziarul Profit, intitulat ”Guvernul își taie prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR”-”Comisia Europeană, a solicitat abrogarea articolului 19 din O.U.G. nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, în caz contrar jalonul 114 din cadrul Cererii de plată 2 fiind considerat neîndeplinit, cu consecința de a nu acorda României plata a aproximativ 700 milioane euro.”

  Domnule Virgil Popescu, ați afirmat anul trecut, in cadrul unei întâlniri la Rovinari, că nu se închide nimic în sistemul energetic din Oltenia. Când să vă mai credem??? De ce nu ați mișcat un deget să renegociați PNRR-ul??? De ce trebuie să lăsați pe drumuri sute poate chiar mii de lucrători din C.E.O.?

  Domnul Iordache, vă mențineți declarațiile din 25 iulie 2022 -”Este de neexplicat lupta actuală a Ministerului Energiei pentru închiderea ireversibilă (de fapt vinderea la fier vechi) a unora dintre cele mai profitabile grupuri pe cărbune din Europa. ”?”, a transmis deputatul PSD, Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: