spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesȘOCANT: În loc să renegocieze PNRR, Guvernul închide două grupuri de la...

  ȘOCANT: În loc să renegocieze PNRR, Guvernul închide două grupuri de la CEO

  După Hotărârea de Guvern de miercuri, 15 Martie 2023, prin care s-a decis scoaterea din exploatare a grupurilor energetice 3 și 7 de la Termocentralele Rovinari, respectiv Turceni, prin punerea în conservare, soarta Complexului Ergetic Oltenia pare pecetluită! În loc să renegocieze Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Guvernul a decis închiderea celor două grupuri.

  “Prin modificările aduse OUG nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, cu modificările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 334/2022, cu modificările și completările ulterioare, se introduc în conservare sau se scot din exploatare 660 MW de capacități de producere a energiei electrice pe bază de lignit. Acestea se trec în conservare pe o perioadă de 3 ani sau chiar se scot din exploatare, începând cu luna iunie 2023. Trecerea în conservare se realizează în baza unui plan de conservare, elaborat de către operatorul economic și avizat de ministerul de resort” se arată în textul Ordonanței.

  „Indolența liderilor PNL Gorj, care cu puțin timp în urmă vindeau iluzii gorjenilor și le promiteau că nu se va închide nimic la CEO, nu are limite.
  Realitatea contrazice întru totul declarațiile populiste ale președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, care trebuie să le explice acum oamenilor de ce se închid grupurile de la Complexul Energetic Oltenia, de ce nu se dorește rediscutarea termenelor asumate în Planul de Restructurare al companiei, de ce producția de energie pe bază de cărbune nu mai poate avea viitor, iar angajaților care vor rămâne fără locurile de muncă de ce se întâmplă asta.”, se arată într-un comunicat remis de PSD Gorj.

  ”Mă îngrijorează foarte tare faptul că nimic din ceea ce am discut cu partenerii de coaliție, pe subiectul legat de Complexul Energetic Oltenia și ceea ce presupune Planul de restructurare al acestuia, nu a fost respectat. Este foarte greoi dialogul cu cineva care în față spune una, dar face exact opusul. În situația de față cred că este foarte important ca reprezentanții PNL să ne spună ce se va întâmpla cu această companie, în condițiile în care se aplică la virgulă Planul de restructurare. Să le explice miilor de gorjeni cum își vor pierde locurile de muncă și întregii țări că va rămâne fără unul dintre cei mai importanți factori de echilibru pentru Sistemul Energetic Național”, a declarat președinte PSD Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!