spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăPoliticMiruță: "Ce se întâmplă cu Strategiile Naționale ale României?"

  Miruță: „Ce se întâmplă cu Strategiile Naționale ale României?”

  România are zeci de strategii naționale în care s-au investit timp și foarte mulți bani. De la Strategia națională privind incluziunea sociala și Combaterea sărăciei la Planul Național Integrat privind Energia și Schimbările Climatice. Deputatul USR, Radu Miruță, susține că, în România, singur rol al acestor strategii este de a cheltui banul public. „Majoritatea acestor strategii sunt făcute parcă pentru arhivare și atât. Ministerele nu par a avea follow-up la aceste strategii, nu au un plan de monitorizare si evaluare a lor. Cum să-ți atingi obiective ca stat, ca societate dacă tu nu urmărești progresul în atingerea țintelor setate. Trebuie responsabilizați toți decidenții publici în sensul prezentării unor rapoarte de activitate, a unor rapoarte de progres.
  Ai fost în delegație pe bani publici în străinătate vino și spune cetățeanului care ți-a plătit deplasarea ce ai făcut, ce plusvaloare ai adus.
  Ai o strategie națională în domeniu la care au lucrat oameni plătiți din bani publici, fă monitorizări și evaluări și vino și spune cetățeanului ce progrese sunt în atingerea obiectivelor. Voi solicita Secretariatului General al Guvernului să dea un răspuns cu privire la stadiul de implementare a acestor strategii naționale”, a transmis deputatul URS Gorj, Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: