spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăPoliticMiruță critică “declarațiile pe fugă” făcute de ministrul Virgil Popescu

  Miruță critică “declarațiile pe fugă” făcute de ministrul Virgil Popescu

  Liderul USR GORJ cere Ministerului Energiei sa comunice clar ce conține Pachetul de protecție sociala pentru minerii afectați. Solicitarea vine după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că memorandumul ce conține măsuri de protecție socială a minerilor este confidențial.

  “USR GORJ consideră că trebuie să fie găsită o formula legala prin care Memorandumul pentru protecția socială a angajaților din minerit trebuie sa fie adus la cunoștința celor care vor fi afectați de restructurări-lichidări ori restrângeri de activitate.

  Detaliile pachetului de protecție socială pe care ministrul energiei l-a anunțat încă de luna trecută pentru cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producția de energie electrică trebuie sa fie cunoscute de lucrătorii din companiile miniere care vor fi pe lista concedierilor.

  Înțelegem anumite rațiuni de confidențialitate cauzate de prevederi legale privitoare la Compania de Uraniu, dar credem ca Ministerul Energiei are obligația să comunice oamenilor în mod oficial, transparent și din timp astfel de măsuri care le afectează în mod direct viața lor și a familiilor lor. Nu poate fi expediată o astfel de comunicare în declarații pe fugă în care se spune că minerii concediați vor beneficia de venituri de completare și de niște fonduri compensatorii puse la dispoziție de companii”, a transmis Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: