spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăPolitic“Programul pentru o tranziție justă”, subiect de ceartă între aleși

  “Programul pentru o tranziție justă”, subiect de ceartă între aleși

  Discuții în contradictoriu pe tema întâlnirilor ce vizează accesarea fondurilor europene din Programul pentru o tranziție justă. Consilierul județean Anca Bordușanu și primarul Marcel Romanescu au avut un schimb de replici cu privire la implicarea fiecăruia în acest demers de atragere a fondurilor europene. Edilul a declarat că nu știa de existența unui grup de lucru deși un reprezentant al Primăriei Târgu Jiu a participat la ședințele convocate de Consiliul Județean Gorj.

  „Deși Guvernul PNL știa de acest program încă din ianuarie 2020,  nu a făcut nimic până în septembrie, când, în campania electorală fiind, au început să vorbească despre faptul că vin bani în țară pentru o economie verde.Nu mai faceți declarații populiste, doar de dragul de a ne vinde, nouă, gorjenilor, minciuni. Înainte de a deschide gura, ar trebui să știți, voi cei de la guvernare, faptul că, Consiliul Județean Gorj a constituit cu mult timp în urmă, grupul de lucru pentru elaborarea planului teritorial de tranziție justă. Grupul are în componență 24 de membri: sindicate din minerit, CEO, APM Gorj, AJOFM Gorj, ISJ Gorj, primăriile Turceni, Rovinari, Motru, Târgu Jiu, precum și ADR Sud Vest Oltenia. Până acum au fost deja 4 ședințe de lucru, prima întâlnire debutând în luna octombrie 2020, iar cea de-a patra a avut loc pe 22 Ianuarie 2021. Și ca să arăt ”interesul” guvernului pentru acest proiect, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut prima adresă către Consiliul Județean abia în decembrie 2020, prin care vorbește despre faptul că trebuie elaborate cele 6 planuri teritoriale de tranziție justă. Așadar, fapte, nu vorbe!”, a fost declarația făcută de consilierul județean, Anca Bordușanu, care a aprins discuția între cei doi politicieni.

  Prins pe picior greșit

  Primarul Marcel Romanescu a declarat că el, în calitate de reprezentant al Primăriei Târgu Jiu, nu a participat la nicio întâlnire de lucru pentru că nu ar fi fost invitat. Declarația edilului a atras indignarea consilierului județean care, printr-o postare pe o rețea de socializare a ținut să demonstreze că Primăria Târgu Jiu a fost reprezentată la cele patru întâlniri de lucru. “Oficialii Primăriei Târgu Jiu încearcă să-și acopere indiferența totală, spun eu, față de acel program european. Sunt suficiente email-uri și procese verbale care demonstrează că un reprezentant al Primăriei Târgu Jiu a fost la toate ședințele organizate de către Consiliul Județean Gorj. Reprezentantul Biroului Programe, Politici Comunitare a fost prezent la primele trei întâlniri, iar la cea de-a patra, organizată pe 22 Ianuarie 2021 a participat directorul tehnic al primăriei”, a transmis consilierul județean Anca Bordușanu.

  Calitatea fiecăruia

  Deranjat de insistențele Ancăi Bordușanu, primarul a trecut la atacuri. „Nu văd în ce context a intervenit doamna Bordușanu pe astfel de subiect. Eu discuțiile le port cu președintele Consiliului Județean sau cu cei doi vicepreședinți. Pe mine nu mă reprezintă consilierii locali. Nu o să primesc sfaturi vreodată de la această distinsă domniță”, a transmis în cele din urmă primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: