spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticRadu Miruță dezvăluie “ABUZURI BINE ASCUNSE LA ISJ GORJ”

  Radu Miruță dezvăluie “ABUZURI BINE ASCUNSE LA ISJ GORJ”

  Conducerea Inspectoratului Școlar Gorj, acuzată că și-a transferat pilele la liceele prestigioase din Gorj. Liderul USR Plus, Radu Miruță, susține căn în ultima perioadă instituția a aprobat peste 50 astfel de transferuri.

  Printre elevii privilegiați se numără și fiica inspectorului general Maria Cochină. “Inspectoratul Școlar Județean Gorj a făcut în ultimele luni o practică din a transfera elevi de la licee unde s-a intrat cu note mici la colegii de prestigiu. Nu mai puțin de 51 de astfel de transferuri au fost aprobate de ISJ Gorj, de regulă în baza unor acte medicale obținute pe căi nu tocmai ordotoxe. Semnalele pe care le avem sunt că au fost copii cu nota 4 la Evaluarea Națională, transferați pe pile la colegii de prestigiu. Am cerut un răspuns de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj și am primit unul în bătaie de joc, din care rezultă doar că au fost 51 de transferuri aprobate, inclusiv al unui elev cu media 3.73. Ne așteptam la lipsă de transparență, pentru că întotdeauna hoților le place să acționeze pe întuneric. Pentru că a pune un copil cu o medie mai mică înaintea unuia cu o medie mare este tot o formă de hoție”, a transmis candidatul USR PLUS.

  Vrea anchetă

  Candidatul USR PLUS la Camera Deputaților solicită ca mai marii țării și conducerea partidului care o susține pe Maria Cochină pe această funcție să ia poziție. “Cerem Ministerul Educației să se autosesizeze și să trimită Corpul de Control la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru a verifica atât transferurile elevilor aprobate în ultimele luni, cât și modul de comunicare. Cerem Partidului Național Liberal Gorj să își exprime un punct de vedere cu privire la transferurile abuzive aprobate de echipa inspectorului școlar general Maria Cochină, numită cu susținerea liberalilor. Îngrijorător este că inclusiv fiica acesteia este printre cei 51 de privilegiați care au fost transferați de la școala la care au intrat pe merit la alte unități școlare”, a mai transmis Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  4 COMENTARII

  1. Pentru ce mai exista examenul de clasa a 8 a dacă se dac astfel de nemernicii. Nu e păcat de elevii care au invatat pentru a ajunge la licee bune. Unde e corectitudinea, cum apreciem valorile, de ce va bateți joc de copii, nu va e frica????!!!!Rușine, rușine inspectorilor cocosați de atata munca „cinstita”. Pentru ce sunteți acolo? Pentru ce luați salarii mari?! Va bateți joc de copii, va interesează doar sa nu pierdeți scaunul satul si el de atâta lentoare. Rusine acestor cadre didactice care nu se respecta oe ele, pentru ca la rândul lor sunt slab pregatite.

  2. Daca Tascau ajunge deputat, CNTV ajunge pe mana aceste persoane, care a incalcat legea.Sper sa nu o puna nimeni director, avand in vedere semecheriile facute!

  3. INSPECTORATELE SCOLARE TREBUIE DESFIINTATE.
   ESTE O MAFIE, UNDE SE FAC TOT FELUL DE ARANJAMENTE PENTRU PROTEJATII POLITICI.
   ORICUM NU AU OBIECTUL MUNCII, IAU NISTE SALARII MARI , FARA SA FACA NIMIC.
   FARA INSPECTORATE SCOLARE, MAI PUTNA CORUPTIE IN ROMANIA!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: