spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 14, 2024
Altele
  AcasăPoliticSimion acuzat de confiscarea partidelor din alianță și declarat dictator: Două partide...

  Simion acuzat de confiscarea partidelor din alianță și declarat dictator: Două partide au rupt protocolul cu AUR

  În doar două zile, două partide au rupt protocolul cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Este vorba despre Forța Identității Naționale, partid condus de Ilan Laufer și partidul Alianța Național Țărănistă, condus de Radu Ghidău. Cei doi lideri aduc acuzații grave la adresa lui George Simion, președintele AUR.

  Laufer susține că Simion cere membrilor partidelor din Alianța AUR să se înscrie direct în platforma AUR și cere predarea evidențele membrilor, dorind, de fapt, confiscarea partide intrate în alianță: „De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic.” a transmis Ilan Laufer.

  La rândul său, Ghidău îl acuză pe Simion de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial: „Decizia de a pune punct colaborării cu AUR, a fost luată în urma unei analize detaliate a comportamentului și a acțiunilor domnului George Simion, liderul AUR. Alianța Național Țărănistă a constatat că domnul Simion nu împărtășește valorile și principiile fundamentale ale democrației și ale unui dialog deschis și constructiv în politică.

  Ne-am confruntat cu o lipsă constantă de receptivitate și deschidere din partea domnului Simion în ceea ce privește soluționarea problemelor reale ale românilor și adoptarea unor politici responsabile și eficiente pentru binele comun. În ciuda eforturilor noastre de a aduce propuneri constructive și de a contribui la dezvoltarea societății românești, am fost întâmpinați cu indiferență și respingere.

  De asemenea, considerăm că abordarea domnului Simion în politică este una marcată de tendințe totalitare și de un stil de conducere dictatorial, care nu se încadrează în valorile noastre democratice și în respectul pentru diversitatea și pluralismul opiniei.”, este mesajul lui Radu Ghidău.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: