spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: "ROMÂNIA nevoie de CĂRBUNE! Și acum, și mai târziu!"

  Weber: „ROMÂNIA nevoie de CĂRBUNE! Și acum, și mai târziu!”

  Nicio reacție din partea ministrului Virgil Popescu cu privire la renegocierea Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

  Nici solicitările venite din partea parlamentarilor gorjeni, nici măcar politică altor state, care țin la propria siguranță energetica, nu l-au făcut pe oficial să ia poziție în această problemă delicată ce afectează și statul român. Deputatul Mihai Weber susține că direcția actuală, adoptată de ministrul Virgil Popescu, nu este favorabilă Complexului Energetic Oltenia.

  „Urgența renegocierii PNRR este indiscutabilă. Ca urmare a situației create de conflictul din Ucraina, Comisia Europeană a adoptat un mecanism care permite renegocierea Planurilor, iar state ale Uniunii Europene au solicitat deja acest lucru. Bulgaria este cel mai elocvent exemplu. România trebuie să facă același lucru, dar, din păcate, până acum Ministerul Energei nu a inițiat niciun demers în accest sens. Angajamentele asumate în PNRR, prin Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, înseamnă închiderea mineritului într-un timp foarte scurt, lucru pe care nu îl putem permite.

  Țara noastră are nevoie de cărbune! PSD a înțeles asta foarte bine și de aceea face tot ce este posibil să ajute producătorii de energie pe bază de cărbune, în speță Complexul Energetic Oltenia, cel mai important dintre ei. În acest sens, obiectivul pe care ni l-am propus este de a mobiliza factorii de decizie de la Ministerul Energiei să inițieze procedurile de renegociere a PNRR pe componenta Energie”, susține deputatul de Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: