spot_img
4.3 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăSocialAcțiune de igienizare pe malul râului Șușița

  Acțiune de igienizare pe malul râului Șușița

  Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au participat, ieri, la o acțiune de strângere a deșeurilor pe malul râului Șușița, de pe raza municipiului Târgu Jiu. Acțiunea face parte dintr-un program de marcare a Zilei Mondiale a Apei.

  „Chiar și în acest context pesimist ce ne învăluie din ce în ce mai mult viața de zi cu zi, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj se pregătesc să marcheze cum știu ei mai bine Ziua Mondială a Apei, 22 martie, printr-o acțiune de igienizare a cursurilor de apă. Nu putem spera la o viață sănătoasă într-un mediu poluat și în acest sens astăzi ne-am mobilizat și am acționat pe cursul de apă Șușița, pe raza municipiului Târgu Jiu, unde s-au strâns aproximativ 500 de saci de deșeuri reciclabile și s-au încărcat și transportat cinci camioane de molozuri de construcții. Acțiunea s-a desfășurat în condiții sigure, cu echipamente de lucru și protecție, cu aprobarea D.S.P. Gorj și cu respectarea normelor impuse de hotărârile C.N.S.S.U.“, a transmis directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, Alexandru Buduran.

  Participanții la această acțiune de ecologizare au găsit aruncate un spoiler de mașină și chiar un pat.

  Acțiuni de ecologizare pe Motru, Sohodol și Jiu

  În acest an, lucrătorii de la SGA Gorj au desfășurat o serie de acțiuni de igienizare a malurilor apelor, cea mai importantă fiind cea care s-a desfășurat pe Defileul Jiului, pentru că în zona nu s-a mai acționat de mulți ani pentru ridicarea deșeurilor. S-a acționat doar manual din cauza terenului abrupt, care nu a permis accesul utilajelor. De asemenea, o altă misiune de ecologizare a avut loc pe malul râului Motru, în comuna Padeș, precum și pe râul Sohodol, la Arcani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: