spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocialActivități pentru școlari cu ocazia Zilei Poliției Române

  Activități pentru școlari cu ocazia Zilei Poliției Române

  Polițiștii gorjeni au dat startul activităților desfășurate cu prilejul Zilei Poliției Române. Sărbătoarea considerată o manifestare nu doar a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor, cei cărora oamenii legii le asigură zilnic siguranţă şi linişte, a debutat cu acțiuni în școli.

  Polițiștii au fost astăzi în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși”, din municipiul Târgu Jiu, Liceul Tehnologic ”General Constantin Șandru” Bâlta, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani, Liceul Tehnologic Roșia-Jiu și Școala Gimnazială Motru Sec, pentru a le putea oferi acestora o „pagină” din activitatea noastră, a polițiștilor gorjeni.
  ” Au fost prezentate autospecialele și a echipamentele din dotarea Poliției Române și a fost organizat un concurs de desen, având ca temă „Polițistul, prietenul copiilor”, fiecărui copil fiindu-i acordată o diplomă.

  În cadrul activităților, polițiștii au discutat despre frumusețea și riscurile profesiei pe care o desfășoară zi de zi, elevii preluând, pentru câteva clipe, „ștafeta” în cursa ce are ca obiectiv principal siguranța cetățeanului.
  Și în zilele ce urmează, polițiștii gorjeni vor fi alături de elevii mai multor unități de învățământ din județ, fiind planificate activități interactive în cadrul programului ”Caravana Prevenirii Criminalității””, a transmis IPJ Gorj.

  Mâine, 24 martie a.c., începând cu ora 12.00, în zona pietonală a străzii Victoriei – în amfiteatru, se va desfășura concursul de îndemânare „Permis de biciclist”, concurs la care vor participa elevi din cadrul învățământului primar și vor primi diplome, cupe și medalii.

  De asemenea, data de 25 martie a.c., între orele 11.00-13.30, polițiștii gorjeni vor prezenta tehnica din dotarea Poliției Române, în Piața Prefecturii, fiind planificate mai multe activități interactive pentru copii.

  La aceeași dată, între orele 14.00-16.00, vor fi desfășurate activități informativ-preventive și de promovare a profesiei de polițist, dar și de prezentare a tehnicii din dotare, în incinta Shopping City Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: