spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSocialAproximativ 100 de copii din familii cu probleme materiale, ajutați să urmeze...

  Aproximativ 100 de copii din familii cu probleme materiale, ajutați să urmeze cursurile școlare

  Comunitatea de elevi, părinți și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, au inițiat un program de sprijinire a copiilor care se confruntă cu dificultăți materiale. Aproximativ 100 de copii au beneficiat de ghiozdane și materiale didactice.

  „Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu, a inițiat, în pragul SĂRBĂTORII DE 1 IUNIE,  Programul educațional ”1 IUNIE TRADIȚIONAL”  în parteneriat cu Direcţia  Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj – Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Tg-Jiu  și Arhiepiscopia Craiovei – Centrul de Îngrijire Copii „Iasomia”.

  Ziua Internațională a Copilului a oferit elevilor de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” o mare bucurie, o întâlnire fericită, prin participarea la acțiuni și evenimente inedite.

  Activităţile desfăşurate în cadrul acestui program oferă elevilor experienţe de viaţă pe care le pot învăţa numai din practică, cunoaşterea realităţilor vieţii și sub aspectele ei mai puţin plăcute (copii fără părinți, îngrijiți de alte persoane, departe de familiile lor).

  Scopul acestui program este acela de a reliefa frumosul din fiecare om, de a cultiva respectul şi empatia în fiecare dintre participanţi, de a educa elevii în scopul luării de atitudine şi de a învăţa cum se desfășoară o activitate umanitară.

  Totodată, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în urma campaniei în care s-au implicat elevii, părinții și cadrele didactice din școală, s-a oferit copiilor din Centrul de Îngrijire Copii ”Iasomia” un număr de 40 de ghiozdane echipate, iar copiilor cu posibilități materiale reduse din Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” tot un număr de 40 de ghiozdane, totalizând aproximativ 9600 de lei.

  De asemenea, către Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Tg-Jiu au fost direcționate obiecte necesare bunei desfășurări a activității din centru, în valoare de 2000 de lei, iar unui număr de 10 copii orfani din Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” s-a oferit, în total, suma de 1600 de lei.

  Sperăm că activitatea noastră va avea răsunet la nivelul municipiului, reuşind să mobilizeze şi cadre didactice, elevi, părinți de la alte școli“, a transmis Iulia Carmen Nănuț, director al Şcolii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: